Χίος, Δευτέρα 17 Ιουνίου

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για δημαγωγία ΝΔ ως προς το προσφυγικό και τη ΒΙΑΛ

Δευ, 14/01/2019 - 16:18
Α. Μιχαηλίδης

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, ο κ. Βορίδης δήλωσε με έμφαση ότι η ΝΔ είναι υπέρ της λειτουργίας κλειστών κέντρων υποδοχής προσφύγων στα νησιά.

Οι δηλώσεις αυτές βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις του τοπικού βουλευτή κ. Μηταράκη ο οποίος στις 24/11/18 μιλώντας σε κατοίκους του Χαλκειούς επισήμανε την αναγκαιότητα να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Είναι προφανές ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί τον ακραίο λαϊκισμό και μετέρχεται παντός είδους επιχειρήματα προκειμένου να κερδίσει πολιτικά οφέλη πάνω στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ψαρεύοντας σε θολά και εξαπατώντας στην ουσία τους Χιώτες πολίτες και ιδιαίτερα τους κατοίκους του Χαλκειούς.

Σε ό,τι μας αφορά, το Υπουργείο συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής ασύλου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 17/06/2019 - 19:19
παραβιάσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη στην Τουρκία, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις τεχνικού επιπέδου για τον προσδιορισμό δραστηριοτήτων και ενεργειών υλοποίησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν πέντε παραβάσεις και 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Οι παραβιάσεις έγινα σήμερα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο με τα ελληνικά μαχητικά να τα αναγνωρίζουν και να τα αναχαιτίζουν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύο από τα τουρκικά αεροσκάφη,σε σύνολο έξι F-16, τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς ήταν οπλισμένα, ενώ τα συνόδευαν και δυο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή.

 naftemporiki.gr