Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Δήμαρχος Χίου στο Ράδιο "Αλήθεια": Αν έρθουν τα ΜΑΤ θα είμαι παρών

Ξεκαθάρισε ότι τούτη την ώρα δεν θα παραστεί σε διάλογο με την Κυβέρνηση
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 18/02/2020 - 09:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

Ξεκαθάρισε τη θέση του το πρωί, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες και ειδικά χθες στη συγκέντρωση που έγινε στον Βροντάδο, εισέπραξε δυσαρέσκεια, λόγω τη μη παρουσίας του, επισημαίνοντας ότι παραμένει πιστός στην εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου κι αν τα ΜΑΤ βρεθούν απέναντι από κατοίκους στο Αίπος "ο Δήμαρχος θα είναι παρών γιατί θα κινδυνεύει το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων μας".

"Κάποιοι άλλοι, που ξεσηκώνουν το κόσμο, πρέπει να καταλάβουν το διακύβευμα και τον κίνδυνο τον οποίο υφίστανται", τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος ανέφερε ότι δεν παρέστη στην χθεσινή συγκέντρωση γιατί δεν ήταν λαϊκή συνέλευση.  

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης απάντησε επίσης ότι αν κληθεί σε νέα συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα, μετά τον τηλεοπτικό "διάλογο" Μηταράκη - Μουτζούρη και το "πάγωμα" της επίταξης στο Αίπος για την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων - μεταναστών, ο ίδιος δεν θα πάει διότι - όπως είπε χαρακτηριστικά - "τούτη την ώρα δεν έχω να προσθέσω κάτι καινούργιο" στις ήδη γνωστές θέσεις του δημοτικού συμβουλίου για μια και μόνο δομή, των 500 ατόμων, με μόνο αντικείμενο την καταγραφή και την ταυτοποίηση.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 17:51

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, υποδέχτηκαν σήμερα,  στο κτίριο Κεράνη, τον Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, κ. Péter Szijjártó, συνοδευόμενο από τον Βουλευτή του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας, κ. Tessely, τον Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. Haupt, καθώς και από τους Γραμματείς του Υπουργείου Εξωτερικών, κκ. Magyar και Dancs.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Ελλάδα αποτέλεσε το 2015 τη βασική πύλη εισόδου για την Ευρώπη, ενώ το 2019 δεχθήκαμε το 55% των μεταναστευτικών ροών πανευρωπαϊκά. Στη συνέχεια, ανέδειξε την -ενορχηστρωμένη από την Τουρκία- προσπάθεια εισβολής χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο. «Η ασύμμετρη αυτή απειλή αναχαιτίστηκε χάριν στην άμεση επέμβαση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με την συνδρομή και σύσσωμης της ηγεσίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών», όπως είπε.

 

Επιπλέον, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσίασε τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. «Είναι αναγκαίος ένα μηχανισμός Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και διαμοιρασμού βαρών, έτσι ώστε αυτό να γίνεται με πιο θεσμοθετημένο και αποτελεσματικό τρόπο. Δεύτερον η ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και ο διαχωρισμός προσφύγων από οικονομικούς μετανάστες. Τρίτον, η επιτάχυνση των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, με την Ευρώπη να πρέπει να δημιουργήσει νέους κοινούς διαδρόμους επιστροφών προς τρίτες χώρες».

 

«Για εμάς, η δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων είναι προτεραιότητα», κατέληξε χαρακτηριστικά.