Χίος, Κυριακή 29 Μαρτίου

Δυναμική κινητοποίηση των Βορειοαιγαιοπελαγιτών στην Αθήνα

Κ.Μουτζούρης: Δεν κάνουμε πίσω - Στ. Κάρμαντζης: Να μείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινώνιας
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 13/02/2020 - 15:31

 

Αυτή τη φορά οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου έδωσαν την "μάχη" για το προσφυγικό - μεταναστευτικό στο... κράτος των Αθηνών, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και στην πορεία που ακολούθησε προς την Βουλή.

Εκεί βρέθηκε σημαντικός αριθμός Βορειοαιγαιοπελαγιτων που διαμένουν στην Αττική, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού και κάτοικοι από τα νησιά μας , με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη που δήλωσε  ότι δεν κάνουν πίσω, ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα, προτάσσοντας την αποσυμφόρηση των νησιών και τη μη δημιουργία υπερδομών.

"Μεταφέρουμε την αγωνία των κατοίκων των νησιών μας. Τετελεσμένες αποφάσεις μας βρίσκουν αντίθετους. Απαιτούμε σεβασμό των αποφάσεων των δημοτικών μας συμβουλίων. Βεβαίως με σύνεση, με λογική, με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, ζητούμε και απαιτούμε να λυθεί το πρόβλημα που εχει ανατρέψει τη ζωή των κατοίκων των νησιών μας στον υπέρτατο βαθμό", ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, επισημαίνοντας ότι  διάλογος με τους κυβερνώντες πρέπει να υπάρξει, αλλά να είναι ισότιμος και να ακούν όλες οι πλευρές.

Όπως σημείωσε λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια" και με δεδομένο ότι το περιφερειακό συμβούλιο αποφάσισε να μη γίνει κανένας διάλογος μέχρι να αρθεί η επίταξη των εκτάσεων, η άποψή του είναι ότι "αν δεν συζητάμε δεν θα λυθούν τα προβλήματα".

"Καλώς γίνονται οι κινητοποιήσεις αλλά ο διάλογος είναι το εργαλείο και δεν πρέπει να σταματήσει .", συνέχισε ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Από εκεί και πέρα, διευκρίνισε, εκείνος είναι Δήμαρχος και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει λάβει μια απόφαση που στην παρούσα φάση αποφάσισαν ενωμένοι να ακολουθήσουν όλοι οι δήμαρχοι.

Οσο για το τι έπεται αυτό θα φανεί στην πορεία.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 11:45

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση, Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων  χρονιζόντων  προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων  του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.