Χίος, Τετάρτη 24 Απριλίου

"Ελευθέρας" για τους εκπαιδευτικούς στα στρατιωτικά πρατήρια

Τετ, 13/03/2019 - 14:45

Όπως ενημερώνει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφτηκε απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας κ. Ρήγα με βάση την οποία επιτρέπεται η είσοδος των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα στρατιωτικά πρατήρια της χώρας. Οι όροι εφαρμογής του μέτρου θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σημειώνεται ότι ένα εκ των πρατηρίων του Στρατού λειτουργεί και στη Χίο. Ικανοποιείται, έτσι, το σχετικό αίτημα που είχαν διατυπώσει οι συνδικαλιστικοί φορείς των εκπαιδευτικών προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται, επιπλέον, ότι έχει από καιρού επανέλθει και η δυνατότητα σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες, ζήτημα για το οποίο είχε καταθέσει αναφορά προς το Υπουργείο ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Σχετικά Άρθρα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη
Τετ, 24/04/2019 - 11:00

Είμαι Μυτιληνιός, γεννήθηκα στο Αιγαίο, οι γονείς μου είναι αγρότες από το Πλωμάρι, στο νησί μου κοιτάζαμε τις ωραίες γυναίκες στα μπαλκόνια και σβήνομε τους καημούς μας με ούζο. Σ’ αυτό το Αιγαίο θέλω να προσφέρω, είμαι ώριμος να το κάνω και θα το κάνω.

Μιλώντας με μάλλον μη συνήθη για πολιτικό τρόπο ο Κ. Μουτζούρης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου δίνει την πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, που θα μεταδοθεί την Μ. Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. και στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Δηλώνοντας ευθέως Νεοδημοκράτης, κρίνοντας πως το Κόμμα του κάνει λάθος να υποστηρίζει την Χρ. Καλογήρου, δηλώνει πως αν εκλεγεί και η Ν. Δ. δεν βάψει με μπλέ χρώμα την Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα το κάνει ο… ίδιος.

Θεωρεί την θητεία της Χρ. Καλογήρου αποτυχημένη και στα έργα που δεν έγιναν και στις συνεργασίες, δηλώνει ότι ξέρει από έργα ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου παλαιότερα και σήμερα Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αλλά ξέρει και από πολιτική αφού έμαθε να συνεργάζεται με πλήθος συνεργατών αλλά και… παρατάξεων.

Θα ακολουθήσει το «Μοντέλο Γιακαλή» αφήνοντας τα νησιά μόνα τους να αυτοδιοικηθούν αφού έχει όμως την υψηλή εποπτεία, πλέκοντας και το εγκώμιο της Χίου. Δεν είναι δυνατόν είπε να κουμαντάρεται την Παγκόσμια ναυτιλία και να σας διοικούμε εμείς από τη Μυτιλήνη, αυτό είναι ανεπίτρεπτο.

Στην ίδια συνέντευξη αναπτύσσει το σχέδιο του για έργα αλλά και δουλειές στο Αιγαίο, θεωρεί ότι το προσφυγικό θα λυθεί με δυναμικό τρόπο, θεωρεί πως μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά με όλους, πλέκει το εγκώμιο των συνυποψηφίων του ενώ ακόμα και με την Χρ. Καλογήρου στο τέλος την ευχαριστεί για τα όσα προσέφερε.

Τα υπόλοιπα παρακολουθήστε τα τηλεοπτικώς.