Εμπιστεύονται τους Επισκόπους, αλλά ετοιμάζουν και τα νομικά τους "βέλη"

Συνέντευση του π. Γ. Κωνσταντίνου, εκπροσώπου Τύπου του Ι.Συνδέσμου Κληρικών στο Ράδιο "Α"
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 13/11/2018 - 15:21
Ηχητικό απόσπασμα: 

Παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, έχουν εμπιστοσύνη στους επισκόπους και ταυτόχρονα προετοιμάζονται σε νομικό επίπεδο. Στο τρίπτυχο αυτό συνοψίζεται η στάση του "Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδα"ς, όπως την αποτύπωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο "Ράδιο Αλήθεια" ο εκπρόσωπος τύπου του συνδέσμου και πρόεδρος του "Συνδέσμου Κληρικών Χίου", πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, εν' όψει των εξελίξεων που αφορούν το πολυθρύλητο προσύμφωνο, μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας.

Με δεδομένο ότι την Παρασκευή συνεδριάζει η "Ιερά Σύνοδος" της "Εκκλησίας της Ελλάδος" για να το εξετάσει, αύριο η διοίκηση του "Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας" συνεδριάζει με τη σειρά της για να δει -όπως είπε χαρακτηριστικά ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, τα νομικά βέλη που έχει στην φαρέτρα της, τα οποία δεν αποκάλυψε. Παράλληλα αύριο θα συναντηθούν με τρεις αρχηγούς κομμάτων και ειδικότερα με τους, Κυριάκο Μητσοτάκη από τη Ν.Δ., Φώφη Γεννηματά από το ΚΙΝΑΛ και Δημήτρη Κουτσούμπα από το ΚΚΕ.

Για μια ακόμη φορά κατήγγειλε το "ιερό deal", όπως το αποκάλεσε, καυτηριάζοντας κυρίως τη στάση της πνευματικής εκκλησίας, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη και εκτίμησε ότι μπορεί κάποιοι μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε να ανέκρουσαν πρύμνα, όμως δεν παραιτούνται από τα σχέδιά τους.

Μίλησε για απόπειρα απόλυσης 10.000 κληρικών, θεωρώντας αναξιόπιστες τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για εξασφάλισή τους, μέσω ειδικού ταμείου.

Ο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου", με την χθεσινή του απόφαση, έχει ζητήσει εκπρόσωπος του οργάνου τους πανελλαδικά να παραστεί στην συνεδρίαση της "Ιεράς Συνόδου", όμως μέχρι τώρα δεν υπήρξε απάντηση στο αίτημά τους, λέγοντας ότι γενικότερα ο εφημεριακός κλήρος απαξιώθηκε σε όλο αυτό το εγχείρημα.

Σχετικά Άρθρα