Ενάντια στο δημόσιο συμφέρον η εκχώρηση υπηρεσιών σίτισης & φύλαξης του Νοσοκομείου

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 16/09/2022 - 14:47

Με δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, βάλλει κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου Χίου, για το ενδεχόμενο εκχώρησης σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, λέγοντας ότι μεταξύ άλλων αυτό θα κοστίσει κατά 230.000 ευρώ περισσότερο από το ποσό που διαθέτει σήμερα το Σκυλίτσειο για να καλύπτονται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες με συμβασιούχους εργαζόμενους.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου με πρόσφατη απόφασή της δίνει συνέχεια στην προσφιλή τακτική της να εκχωρεί υπηρεσίες - «φιλέτα» του νοσοκομείου σε ιδιώτες. Μετά τον τομέα της καθαριότητας, σειρά έχουν οι τομείς της φύλαξης και σίτισης.

Εξοργιστικό δεν είναι μόνο ότι αυτό συμβαίνει με απευθείας ανάθεση (για μικρό διάστημα, υποτίθεται), αλλά κυρίως το ότι η επιλογή αυτή είναι ακριβότερη σε σχέση με την πρόσληψη εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας κατά περίπου 230.000 ευρώ, όπως προκύπτει από τους ίδιους τους υπολογισμούς υπηρεσιών του Νοσοκομείου!

Με λίγα λόγια, ζημιώνονται το δημόσιο ταμείο, οι εργαζόμενοι και η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου προκειμένου να κερδίσουν κάποιοι ιδιώτες εργολάβοι.

Αυτή η απαράδεκτη, αλλά δυστυχώς αναμενόμενη, απόφαση της Διοίκησης καθίσταται προφανώς δυνατή από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ και στο χώρο της Υγείας, η οποία μεταξύ άλλων έχει εστιάσει και στο ξήλωμα των θεσμικών βημάτων ανάσχεσης της ιδιωτικοοικονομικής λογικής που έγιναν από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".

i_kyvernisis_tis_n.d_apaxionei_to_koinoniko_kratos

Σχετικά Άρθρα