Χίος, Δευτέρα 6 Απριλίου

Ενας ήρεμος Πολύδωρος μετά την θύελλα του Δημοτικού Συμβουλίου

"Συμπαιγνία της δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/01/2018 - 15:27
Συνδυασμός Π. Λαμπρινούδη

Πιο ήπιος και εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Χαλκειούς, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στην ΒΙΑΛ που επεκτείνεται χωρίς εγγυήσεις για την εξασφάλιση των στοιχειωδών συνθηκών, γεγονός το οποίο για τους κατοίκους συνεπάγεται επιδείνωση ενός υπαρκτού προβλήματος, εμφανίστηκε το μεσημέρι ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού, της μείζονος μειοψηφίας, Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παρουσία δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, δεν αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (το έκανε βέβαια στη συνέχεια ο Στέλιος Καμπούρης), αλλά μίλησε για την χθεσινή συνέλευση που έγινε στο Χαλκειός λέγοντας ότι εκεί βρέθηκαν κυρίως νέοι άνθρωποι, ταλαιπωρημένοι και απογοητευμένοι, από τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά από τους χειρισμούς του δήμου. Μίλησε για συμπαιγνία της δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης στη διαχείριση του μεταναστευτικού, με συνέπειες στην κοινωνική συνοχή, την οικονομία και τον τουρισμό και προέβλεψε ότι αν δεν γίνει κάτι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καταστάσεις.

Όσον αφορά την πρόταση του συνδυασμού τους, όπως είπε ο Νίκος Νύκτας, επιμένουν ότι πρέπει να γίνει ΠΡΟΚΕΚΑ εντός της υφιστάμενης δομής, χωρίς να υπερβαίνουν όμως στο σύνολο οι διαμένοντες τους 800, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος προέτρεψε όλους τους τοπικούς φορείς - βουλευτές και αυτοδιοικητικούς- να καταλήξουν σε μια κοινή θέση και να μην επιτρέπουν στον Μουζάλα να περνάει την πολιτική του εφαρμόζοντας το “διαίρει και βασίλευε”.

Προηγούμενα ο κ. Νύκτας επεσήμανε ότι την κύρια ευθύνη για την κατάσταση φέρει η Κυβέρνηση – κατονόμασε και τον τοπικό Βουλευτή, που όπως είπε δεν παίρνει θέση- εντάσσοντας στο «κάδρο» των ευθυνών και το δήμο, οι ευθύνες του οποίου απορρέουν - όπως είπε- από το ότι η δημοτική αρχή, παρόλο που έχει άλλη θέση στη διαχείριση του μεταναστευτικού, κατά διαστήματα, για να χαϊδέψει αυτιά, αλλάζει κατεύθυνση.

Ο Στέλιος Καμπούρης στην τοποθέτησή του επιτέθηκε στο Δήμαρχο, χαρακτηρίζοντας τη δήλωσή του πριν από 3 ημέρες για τα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου “στημένο διάγγελμα”, ενώ τον κατήγγειλε για παρέμβαση σε δημοτικούς συμβούλους να αλλάξουν την ψήφο τους.

Τέλος ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης απαντώντας σε ανακοίνωση του τοπικού Σύριζα, όσον αφορά τη θέση του για το προσφυγικό, είπε απαξιεί να συνδιαλαγεί με ανύπαρκτους. Τέτοιους ψεύτες σαν αυτούς, δεν ξανάζησε η πολιτική ζωή του τόπου, είπε, προσθέτοντας:  "Σε ένα πράγμα είπαν αλήθεια και το στήριξαν, και το πληρώνει ακριβά ο τόπος, ότι άνοιξαν τα σύνορα σε κάθε καρυδιάς καρύδι".

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 11:34

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαντά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στα πυρά που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα για τα ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και τη λειτουργία δομής για να τίθενται σε καραντίνα οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες στα νησιά.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Διάβασα διάφορες ανακοινώσεις... Συντονιστικές και παρατάξεις:
1. Αποσυμφόρηση ΒΙΑΛ ξεκίνησε (-8% α τρίμηνο) και θα συνεχίσει όλο το έτος
2. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας στη ΒΙΑΛ
3. Johansson πρότεινε δημιουργία χώρων σε κάθε νησί για ευάλωτους με στόχο αποσυμφόρηση δομών, γιατί δεν το λέτε αυτό στις ανακοινώσεις σας;
4. Ευτυχώς στη Χίο είναι δήμαρχος ο Κάρμαντζης και όχι αυτοί που γράφουν ανακοινώσεις. Γιατί έβαλε πρώτα την ασφάλεια των κατοίκων, φυσικά χρειάζεται χώρος για καραντίνα. Το καταλαβαίνει ο κάθε λογικός άνθρωπος. Και πλέον ακολουθούν και άλλοι Δήμοι με αντίστοιχα μέτρα.»