Ενημέρωση για το Λιμάνι των Οινουσσών

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 24/05/2022 - 20:25

Με σημαντική συμμετοχή συνδημοτών και κατοίκων του νησιού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα "Μαρίας Π. Λαιμού" προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση, με στόχο να πληροφορηθεί ο τοπικός πληθυσμός σχετικά με τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για το έργο αποκατάστασης του εξωτερικού κρηπιδώματος λιμένα Οινουσσών.

Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και την επίδειξη των δημοσίων εγγράφων, ο Δήμαρχος Οινουσσών παρουσίασε το λεπτομερές χρονικό των ενεργειών και διοικητικών πράξεων, εγκρίσεων και αποφάσεων από την εμφάνιση του προβλήματος μέχρι σήμερα.

Στο χρήσιμο διάλογο, που ακολούθησε, τονίστηκε τόσο από τη Δημοτική Αρχή, όσο και από τον κόσμο, ότι τώρα πλέον η διαγωνιστική διαδικασία και η εργολαβία οφείλουν να προχωρήσουν ακόμη πιο γρήγορα για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και να επανέλθει η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.

Ο Γ. Δανιήλ διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο θα ενημερώνει αμελλητί για κάθε βήμα, που θα ακολουθηθεί, ενώ παράλληλα θα είμαστε, είπε,  σε συντονισμό με τον Σύλλογο "Φίλοι Οινουσσών" και το "ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ" για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό με τακτικά κι έκτακτα δρομολόγια.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΟ κ. Γιάννης Λυγνός διαβεβαίωσε ότι θα παρακολουθείται συνεχώς η επιβατική ζήτηση και θα εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή δημόσια ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση, όπως επί τόσες δεκαετίες πράττει ο Σύλλογος για τον τόπο μας.

Στο τέλος έγινε μια επιγραμματική αναφορά για τα ενταγμένα στα εθνικά, περιφερειακά κι ευρωπαϊκά προγράμματα εν εξελίξει και συγχρηματοδοτούμενα έργα, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Σκούφης αναφέρθηκε στο δημοτικό τεχνικό πρόγραμμα και σε όσα έχουν προγραμματιστεί στο προσεχές διάστημα.

 

Φωτογραφία: Σταματία Κωνσταντινίδη

Σχετικά Άρθρα