Επανέρχεται στο θέμα των ανταποδοτικών η ΛΑΣ

Τετ, 28/04/2021 - 15:48

Με ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Δ. Χίου ζητά από τη δημοτική αρχή να βρει τρόπο να επιστρέψει τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη -αφού δεν εφαρμόστηκε ακόμα η απόφαση για τη μείωσή τους- στους δημότες ή να τα συμψηφίσει με τους επόμενους λογαριασμούς.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Δε φτάνει η δημοτική αρχή που αρνήθηκε να κάνει γενναίες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη, την ώρα που θα εισπράξει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από τον επανακαθορισμό των τετραγωνικών μέτρων, δε φτάνει που ταλαιπώρησε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να μην παρθεί απόφαση που δεν ήταν της αρεσκείας της χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες, ώστε με γραφειοκρατικά τερτίπια να απορρίπτουν τις σχετικές προτάσεις, χρεώνει τώρα τη δική της ανικανότητα, ως συνήθως, στον ΔΕΔΔΗΕ, στις αντιπολιτεύσεις και τρέχα γύρευε, αντί να δει στο καθρέφτη τις δικές της ευθύνες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, δεν προσφύγαμε στην αποκεντρωμένη διοίκηση, γιατί πρωτίστως είναι γνωστό ότι η αποκεντρωμένη κρίνει πολιτικά, αφού «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει», όμως πρέπει να καταλάβουν, ότι οι δημότες μας δεν τους χρωστούν τίποτα να πληρώνουν ένα 4μηνο με τους προηγούμενους αυξημένους συντελεστές.

ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΄Η ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

Είναι δική τους απόφαση, δική τους πρόταση και δική τους ευθύνη, τα υπόλοιπα που ψελλίζουν είναι φτηνές δικαιολογίες.

Αν μη τι άλλο, είναι ηθικό ζήτημα η επιστροφή των χρημάτων στους δημότες».

Σχετικά Άρθρα