Επαρση σημαίας με Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για στόματος Χίου κ. Μάρκου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 23/03/2019 - 13:04

Σαφή πολιτική θέση όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος είχε το καθιερωμένο μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, μετά την σημερινή έπαρση της μεγάλης σημαίας στο κόκκινο φαναράκι στο Λιμάνι, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσία των αρχών και αρκετού κόσμου.

Ο Μητροπολίτης θύμισε μια ρήση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, καταλήγοντας στο 3ο άρθρο του Ελληνικού Συνtάγματος.

"Επέτειος της εθνικοαπελευθερωτικής Επαναστάσεως του 1821, είπε, και τον λόγο έχουν εκείνοι που δημιούργησαν το θαύμα του 1821.

 Θα επαναλάβω τον λόγο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Εμείς θέλουμε να αναστήσουμε μια πατρίδα που στο κεφάλι της θα έχει το Χριστό.

Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος."

Θυμίζουμε ότι το Αρθρο 3 του συντάγματος που επιχειρεί να αναθεωρήσει η σημερινή Κυβέρνηση και όχι μόνο αναφέρει τα εξής:

  1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ' (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

Σημειώνεται ακόμα πως μάλλον ο δυνατός αέρας δεν θα επιτρέψει στην σημαία να παραμείνει υψωμένη μέχρι το απόγευμα της 25ης Μαρτίου, αλλά αυτό θα αποφασισθεί αρμοδίως.

eparsi_megalis_simaias_ston_kentriko_limenovrahiona_hioy_gia_epeteio_15is_martioy_1821

Σχετικά Άρθρα