Χίος, Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Επιπλέον εισακτέοι από Χίο και Λέσβο στις ΑΕΝ και τις στρατιωτικές σχολές

Η ρύθμιση αφορά περσινούς υποψήφιους, λόγω του σεισμού!
Παρ, 12/01/2018 - 14:43

Δεν ξέρουμε αν οι προϋποθέσεις που έπονται θα καταλήξουν εκεί που κατέληξε και η περσινή υπουργική απόφαση για τους επιπλέον εισακτέους στις σχολές, από Χίο – Λέσβο, λόγω του σεισμού, που για τους Χιώτες υποψήφιους ήταν δώρο άδωρον, πάντως - όπως κάνει γνωστό ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης - κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, όπου στο άρθρο 26 παρ. 1 προβλέπεται για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ειδικό ποσοστό επιπλέον του αριθµού εισακτέων για τους υποψηφίους των νήσων Χίου, Λέσβου, Οινουσσών και Ψαρών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σχολικού έτους 2016-2017 όσον αφορά την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (ΑΣΕΙ), Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και τις Ακαδημίες Εµπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ).

«Οι υποψήφιοι αυτοί», αναφέρει το δελτίο τύπου, «από τα ανωτέρω νησιά που επλήγησαν από το σεισμό του περασμένου Ιουνίου θα διεκδικήσουν το επιπλέον ποσοστό χωρίς νέα εξέταση, µε βάση τη βαθµολογία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, του σχολικού έτους 2016-2017. Θα υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις (αθλητικές, υγειονομικές, ψυχοτεχνικές δοκιμασίες) στις οποίες πρέπει να κρίνονται ικανοί το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητάς τους σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις. Μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου, αναμένεται να ακολουθήσουν οδηγίες για τις λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης αυτής».

Σχετικά Άρθρα

Στην Αμανή συνεχίζει τις δημόσιες παρουσίες του ο Νότης Μηταράκης
Κυρ, 21/10/2018 - 17:39

Τις δημόσιες παρουσίες του και το διάλογο με τους πολίτες συνεχίζει ο Νότης Μηταράκης,βουλευτής Χίου, μετά την Καλαμωτή και το Πανεπιστήμιο. Αυτή τη φορά από τη Βολισσό,ο κ. Μηταράκης παρουσίασε το σχέδιό του με τους 4 + 1 πυλώνες για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, διαχείριση του μεταναστευτικού και υποδομές. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τελευταίο πυλώνα, το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Αμανή και τα μικρότερα νησιά.

«Είναι εθνικός στόχος να διατηρήσουμε τον πληθυσμό και να αυξήσουμε τους νέους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές» είπε ο κ. Μηταράκης. «Η Βολισσός πρέπει να αναδειχτεί σε μητροπολιτική πόλη, το κέντρο της Βόρειας Χίου», συνέχισε. «Ο στόχος θα επιτευχθεί αν αναδείξουμε τις δυνατότητες της κάθε περιοχής και αν εκμεταλλευτούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου», τόνισε, δίνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της Μαρίνα και το Κάστρο της Βολισσού.

Αναφέρθηκε εξάλλου στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη.«Αρχίζουμε με τα αυτονόητα: να υπάρχει γιατρός και δάσκαλος, ασθενοφόρο, αλλά και οδηγός, τηλεοπτικό σήμα, ΚΕΠ, αστυνομικός σταθμός. Πρέπει όμως να δούμε καιεπενδυτικά και φορολογικά κίνητρα για τις νέες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής». 

Κατέληξε λέγοντας ότι τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4 χαμένα χρόνια. Πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι να ξεκινήσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας στον τόπο τους. Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, το νησί και την πατρίδα.

Τέλος, ανέφερε ότι η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στοΧαλκειός, όπου θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.