Εργα σε όλη τη Χίο στο τεχνικό πρόγραμμα των 45 εκατομμυρίων ευρώ του 2022

Απαραίτητος ο ΑΟΤΑ για να προλάβουμε, αναφέρει η Δημοτική Αρχή
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 19/10/2021 - 14:56

Έργα ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 με τον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να τονίζει σε κοινή συνέντευξη του με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ξενάκη, ότι ο στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πλήρης αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλειών, έτσι ώστε σειρά έργων, είτε υποδομών, είτε αναπτυξιακού χαρακτήρα να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από άκρη σε άκρη της Χίου.

Το 2022 είναι η χρονιά που στη Χίο θα ξεκινήσουν έργα όπως το ΡΕΞ, ο Δημοτικός Κήπος, ο παρακαμπτήριος του κέντρου της πόλης κατά μήκος του ρέματος της Αγίας Ειρήνης, οι παρεμβάσεις στην οδό Καλουτά, η διαμόρφωση των υπαίθριων πάρκινγκ, ενώ θα συνεχιστούν και τα έργα εσωτερικής οδοποιίας, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ο ίδιος έκανε ξεχωριστή αναφορά σε όσα έχουν γίνει την προηγούμενη διετία υπογραμμίζοντας ότι εγγύηση για την υλοποίησή του αποτελεί η απορρόφηση κονδυλίων που αποτιμάται στα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα μόλις την περασμένη Παρασκευή αυξήθηκε στα 45,5 εκατομμύρια ευρώ -μετά την πρόσφατη ενίσχυση με 1 εκατομμύριο ευρώ από τους ΚΑΠ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του Δήμου Χίου- για τη συνέχιση των έργων εσωτερικής οδοποιίας.

Κλείνοντας ο κύριος Ξενάκης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Χίου, θέμα που έχει παγώσει προς το παρόν, τονίζοντας ότι με τόσα χρηματοδοτικά προγράμματα ανοικτά και τόσα έργα να αναζητούν ένταξη, οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

sti_synedriasi_tis_tetartis_to_tehniko_programma_toy_2022

Σχετικά Άρθρα