Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα στις 10.30 π.μ. στην Πύλη του Νοσοκομείου

Σάβ, 03/04/2021 - 18:46

Με ανακοινώσεις τους το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ διαφωνούν με την ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιωτικό συνεργείο και καλούν σε συγκέντρωση την Δευτέρα στις 10.30 π.μ. στην Πύλη του Νοσοκομείου με τις παρακάτω ανακοινώσεις.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου Σκυλίτσειο και καλεί τα μέλη του και τα σωματεία της δύναμής του να παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 και ώρα 10.30 πμ στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

Είμαστε ενάντια στην παραχώρηση της καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτη και απαιτούμε κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του. Στους χαλεπούς καιρούς της πανδημίας που ζούμε οι υγειονομικοί μάχονται στην πρώτη γραμμή. Ας σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο.  

Στήριξη του δίκαιου αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Γ. Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο».

Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», που κινητοποιούνται και πάλι στις 5-4-2021 για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρες στελεχωμένο, με μόνιμο προσωπικό και επαρκώς χρηματοδοτούμενο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.

Αν και η πανδημία φέρνει τους εργαζόμενους στο  νοσοκομείο στα όρια του η διοίκηση του αντί να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την υγεία τους, να διεκδικήσει πόρους, χρηματοδοτήσεις ώστε οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες που έφερε η πανδημία παραδίδει τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο με αγοραία λογική, την λογική κόστος - όφελος που την μεταφράζει σε εξοικονόμηση χρημάτων αλλά αφορά  ανθρώπινες ζωές! Πιστή η διοίκηση στις επιταγές της κυβερνητικής πολιτικής! Κινούνται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης των εργαζόμενων.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο και για επιπλέον παράδοση άλλων τομέων του νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα γεγονός που θα πληρώσουν και οι Χιώτες και οι Χιώτισσες με ανταποδοτική λογική.

Ακόμα και σήμερα που χάνονται ανθρώπινες ζωές μετατρέπουν ακόμα και την πανδημία σε πηγή κερδοφορίας για τους λίγους , για τους εργολάβους.

Μαζί με το ΣΕΣΝΟΧ απαιτούμε:

• Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.

• Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.

• Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

• Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση κλπ., που έχουν καταργηθεί.

Απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες.

Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματίων της δύναμης μας να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα 5 Απριλίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΣΝΟΧ

Ο Σύλλογος γυναικών Χίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου ,οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί με όλες τους τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν με ασφάλεια  του προσωπικού και των ασθενών   τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.Πάγιο αίτημά μας είναι οι σχέσεις μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους .Μόνο έτσι μπορεί ο εργαζόμενος να έχει αξιοπρεπείς συνθήκες και δικαιώματα στην εργασία του.Οι κάθε λογής εργολάβοι δεν μπορούν να προσφέρουν σε αυτή την κατεύθυνση και έτσι οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκτεθειμένοι  στην εκμετάλλευση  με  χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα.  Τα δημόσια νοσοκομεία σηκώνουν όλο το βάρος της τρομερής πίεσης που δέχονται από την πανδημία και θα πρέπει να ενισχυθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με  την δέουσα προσοχή και ασφάλεια στους ασθενείς τους.

 Εμείς   στηρίζουμε  τον πολύπλευρο  αγώνα τους και  διεκδικούμε μαζί τους : 

-Ν α μην παραδοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτες εργολάβους

-Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων

-Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να  μονιμοποιηθούν όλοι όσοι βρίσκονται με σύμβαση εργασίας

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 5/4/21 ΣΤΙΣ 10.30

ΧΙΟΣ 2/4/2021

ΤΟ Δ.Σ  

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου στον αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ

                απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις  των υπηρεσιών του Γ. Ν. Χίου «Σκυλίτσειο».

 

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις –  στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσειο», που κινητοποιούνται και πάλι στις 5-4-2021 για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο και επαρκώς αμειβόμενο προσωπικό, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα όλου του λαού.

  Ενώ η πανδημία έχει φέρει τους εργαζόμενους στο  νοσοκομείο στα όρια τους, η διοίκηση του αντί να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την υγεία τους, να διεκδικήσει πόρους, χρηματοδοτήσεις ώστε οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες ανάγκες που έφερε η πανδημία, έρχεται να παραδώσει τις υπηρεσίες  καθαριότητας (αλλά και άλλες οσονούπω) σε ιδιώτη εργολάβο με την ψυχρή λογική της δήθεν εξοικονόμησης πόρων  χωρίς  να την ενδιαφέρουν οι οικογένειες που θα μείνουν χωρίς μεροκάματο! Πιστή και πρόθυμη η διοίκηση στις επιταγές της κυβερνητικής πολιτικής! Κινούνται  σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης των εργαζόμενων.

 Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα. Η εξέλιξη αυτή προμηνύει πρόθεση παράδοσης και άλλων τομέων του νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα  που θα κληθούν να πληρώσουν  οι Χιώτες και οι Χιώτισσες με ανταποδοτική λογική.

Ακόμα και σήμερα που χάνονται ανθρώπινες ζωές μετατρέπουν ακόμα και αυτή την πανδημία σε πηγή κερδοφορίας για τους λίγους, για τους εργολάβους.

Μαζί με το ΣΕΣΝΟΧ  απαιτούμε:

  • Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων.
  • Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  •  Επανασύσταση όλων των οργανικών θέσεων του Νοσοκομείου σε καθαριότητα, σίτιση κλπ., που έχουν καταργηθεί.

Συμμετέχουμε δυναμικά στο Κάλεσμα αγώνα του ΣΕΣΝΟΧ στην απεργιακή του συγκέντρωση την ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

 

Για το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου

 

                  Ο Πρόεδρος

              Ο Γραμματέας

ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                                                           ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΣΝΟΧ 

Συνάδελφοι-σσες το Δ.Σ του σωματείου μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ΣΕΣΝΟΧ προς κάθε μαζικό φορέα του νησιού,να σταθεί δίπλα στους υπό απόλυση εργαζόμενους στην καθαριότητα του νοσοκομείου,καλεί  τους συνάδελφους συνταξιούχους να συμμετέχουν, συμπαραστεκόμενοι στους εργαζόμενους στην καθαριότητα την Δευτέρα 5/4/21 στις 10.30 στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου,παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας,(ΜΑΣΚΕΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΣΥΠΤΙΚΑ),στον υπ’αριθμό ένα παράγοντα αντιμετώπησης της μετάδοσης ,που είναι η σχολαστική καθαριότητα των χώρων και των μέσων χρήσης του νοσοκομείου.

Συνάδελφοι ,όπως αναφέρει το ΣΕΣΝΟΧ υπάρχει η πικρή πείρα από το παρελθόν με την παράδοση του κρίσιμου αυτού τομέα σε ιδιώτη εργολάβο.Είμαστε η ηλικιακή ομάδα βαριά πληττόμενη από την πανδημία με τα περισσότερα θύματα . Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ,να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας που διαθέτει μέσα και έμπειρο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό,εντάσοντάς το στον κεντρικό σχεδιασμό χωρίς αποζημίωση.Αντίθετα, μένει ασυγκίνητη βλέποντας ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους,ασθενείς να «φεύγουν» γιατί είναι καλυμμένες όλες οι κλίνες ΜΕΘ του δημόσιου νοσοκομείου,ενώ απέναντι υπάρχει ελεύθερο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.Ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αφού και σε προηγμένες χώρες συμβαίνουν τα ίδια.ΝΑΙ,γιατί θεωρούν όλοι αυτοί την υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.

Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζοντας την υγεία του λαού ως κόστος έχουν χρόνια τώρα υποβαθμίσει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας,καθιστώντας την σχεδόν ανύπαρκτη.Τώρα δε μας χρήζουν και υπεύθυνους για την αναστροφή της κατάστασης –αποσύροντας τις ευθύνες από πάνω της –με τα ατομικά τεστ διάγνωσης ,καταγραφής και ιχνηλάτισης.

Συνάδελφοι,η αντιμετώπιση της υγείας του λαού ως κόστος για το κράτος,με πολιτικές εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης από όλες τις κυβερνήσεις Ν.Δ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,οδηγούν σε περικοπές δαπανών και υποχρηματοδότησης του δημοσίου συστήματος υγείας από τη μία και από την άλλη το βάθεμα της λειτουργείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ,που σημαίνει ότι με τις πενιχρές συντάξεις θα είναι για τους περισσότερους συνταξιούχους αδύνατο να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Απαιτούμε να μη γίνει καμμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα της καθαριότητας,ούτε σε άλλο τομέα,να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες με προσλήψεις ,μέσα και υποδομές και να αναβαθμιστεί η Π.Φ.Υ στο νησί όπως αναφέρει το ΣΕΣΝΟΧ.

ΧΙΟΣ 3/4/21

ΤΟ Δ.Σ

 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου. Ανακοίνωση για την κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου συμπαραστέκεται και στηρίζει την 24ωρη απεργία που πραγματοποιεί ο ΣΕΣΝΟΧ την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, ενάντια στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να παραδώσει την καθαριότητα σε ιδιώτη εργολάβο.

Φαίνεται πως η διοίκηση βρίσκεται στην ίδια λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, και ένα πρώτο βήμα για το Σκυλίτσειο νοσοκομείο είναι η παράδοση της καθαριότητας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου ενώνει την φωνή του με το ΣΕΣΝΟΧ και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων, να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες, να μην γίνουν απολύσεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι. Επίσης να γίνει επανασύσταση των οργανικών θέσεων του νοσοκομείου που έχουν καταργηθεί.

Η πανδημική κρίση απέδειξε ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτά που σηκώνουν το βάρος και βρίσκονται στη πρώτη γραμμή για να προστατέψουν την υγεία των πολιτών. Ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας χρειάζεται υποστήριξη και αναβάθμιση, και κάθε προσπάθεια εμπλοκής ιδιωτικών συμφερόντων πρέπει να αποτραπεί.

Στηρίζουμε την απεργία και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας.

Σχετικά Άρθρα