Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Εξηγήσεις για τη μη συμμετοχή στην κινητοποίηση για τον ΦΠΑ

Δελτίο Τύπου από τη Λαϊκή Συσπείρωση
Τετ, 23/11/2016 - 11:27

Στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 16-11-2016, στο οποίο, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το θέμα της κινητοποίησης για την αποτροπή κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας και τη συμμετοχή στην παναιγαιακή κινητοποίηση γι' αυτό το θέμα στις 30  του Νοέμβρη, δηλώσαμε ότι δε θα μετέχουμε γενικά και αόριστα σ' έναν αγώνα. Έχουμε συγκεκριμένη στόχευση και λέμε ναι σε αγώνες που βάζουν ζητήματα καταγγελίας και καταδίκης των κυβερνήσεων που μέχρι σήμερα ψήφισαν τα τρία μνημόνια και που επέβαλαν την αύξηση του ΦΠΑ. Λέμε ΝΑΙ σε αγώνες που βάλλουν ενάντια στη μήτρα που γεννά τα προβλήματα, την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική που θυσιάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να καλοπερνούν μια φούχτα κεφαλαιοκράτες.

Εμείς βάζουμε ζητήματα κατάργησης των νόμων που κόβουν μισθούς και συντάξεις, λέμε φορολογία 45% στο μεγάλο κεφάλαιο, λέμε κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής  κατανάλωσης και μια σειρά μέτρων που ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΟΥΝ το λαϊκό εισόδημα. Αναρωτηθήκαμε αν αναφέρονται τέτοιες στοχεύσεις στην επιστολή της επιτροπής κινητοποίησης, που είναι ένα ακόμα ευχολόγιο.  Μάλιστα ενώ γίνονται δύο πανελλαδικές απεργίες στις 24 /11 και στις 8/12 στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα, αυτή η επιτροπή διασπαστικά προσανατολίστηκε σε δική της ημερομηνία. Δηλώσαμε ακόμη ότι είναι υποκριτικό να λαβαίνουν μέρος σε τέτοιους αγώνες οι βουλευτές των (νυν και τέως) κομμάτων εξουσίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και να απαιτούν την κατάργηση του ΦΠΑ που ίδιοι είχαν ψηφίσει.

Ως ΛΑΣ δεν είμαστε υποκριτές και θα συνταχθούμε, ως συνήθως, με τις δυνάμεις τους ταξικού εργατοϋπαλληλικού κινήματος.-

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου
Δευ, 06/04/2020 - 20:57

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τη διενέργεια έντονων ζυμώσεων σχετικά με την εξεύρεση κατάλληλου χώρου που θα λειτουργήσει ως καραντίνα για τους πιθανούς νεοεισερχόμενους πρόσφυγες/μετανάστες. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μια ορθή τακτική καθώς καθημερινά παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την επικίνδυνη πανδημία του ιδού covid-19, ο οποίος πλήττει όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας αποτελεί το κομβικότερο ζητούμενο που πολιτική ηγεσία και πολίτες πρέπει να έχουμε στον νου μας.

          Στα πλαίσια λοιπόν, αυτών των ζυμώσεων πληροφορούμαστε ότι ως πιθανή λύση προκρίνεται ιδιωτικός χώρος εντός του αστικού ιστού, δίπλα από την ΔΕΗ, κοντά στον Κάμπο και τον Καρφά, στις παρυφές των συνόρων του χωριού μας.

          Ως κοινότητα Θυμιανών, ερχόμαστε νωρίς να καταστήσουμε σαφές ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε ο πιθανολογούμενος αυτός προσωρινός χώρος καραντίνας να λάβει στην πορεία μόνιμα χαρακτηριστικά κλειστής ή ανοιχτής δομής.

          Γι' αυτόν το λόγο και επειδή ως πρώτιστο στόχο θέτουμε την αγαστή συνεργασία με την δημοτική αρχή αλλά και την κυβέρνηση, που εκπροσωπεί εδώ στο νησί μας ο Υπουργός κύριος Νότης Μηταράκης, εκφράζουμε την έντονη επιθυμία μας να ενημερωθούμε αναλυτικά για τα χαρακτηριστικά και τα χρονικά όρια που θα τεθούν στην όποια σύμβαση ετοιμάζει το δημόσιο με τον εν λόγω ιδιώτη του ακινήτου.

          Χωρίς αμφιβολία είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει στο συμβόλαιο που θα δημιουργηθεί ρήτρα η οποία θα εξασφαλίζει ότι από τη στιγμή που θα αρθούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και τα μέτρα γενικότερης πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, θα πάψει και ο χώρος αυτός να χρησιμοποιείται για παραμονή προσφύγων/μεταναστών. Αυτό φυσικά συνεπάγεται ότι το συμβόλαιο θα πρέπει να έχει ισχύ 1,5- 2 μηνών περίπου (κι αν τα μέτρα παραταθούν να ξανανανεώνεται για το ανάλογο διάστημα). Οπωσδήποτε δεν πρόκειται να δεχτούμε ένα συμβόλαιο αορίστου ή εν πάσει περιπτώσει απροσδιορίστου χρόνου, διότι δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση αργότερα να οδηγηθούμε σε τετελεσμένα γεγονότα, ούτε και θα τα ανεχτούμε.

          Θα ήταν λοιπόν χρήσιμο Δήμος και Υπουργείο πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια να μας έχουν ενδελεχώς ενημερώσει όπως κι εμείς με αυτό το κείμενο σπεύδουμε να καταστήσουμε σαφείς τις προθέσεις μας. Ζούμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη για μικρούς και μεγάλους. Η κοινωνία μας και η πολιτικοί μας ταγοί έχουν αναλάβει την διεξαγωγή ενός μεγάλου αγώνα από τον οποίο πρέπει να εξέλθουμε νικητές. Επομένως η ειλικρίνεια των προθέσεων και των επιδιώξεων μας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν συνιστά ένα απαραίτητο συστατικό για την εύρυθμη λειτουργία του τόπου μας.

          Το παρόν δημοσιεύεται εις γνώση των πολιτών,του Δήμου Χίου και των δημοτικών Παρατάξεων, τουΥπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη.

 

Ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου,                           Τα μέλη στου συμβουλίου,

Μαμαλής Γεώργιος                                                              Βλάχος Κωνσταντίνος

                                                                                              Δαμίρης Κωνσταντίνος

                                                                                               Επιτροπάκης Χρήστος

                                                                                               Καρασούλης Δήμος

                                                                                                Πατελίδας Γεώργιος

                                                                                                Φραγκάκη Χρυσάνθη