Χίος, Πέμπτη 9 Ιουλίου

Ευχές του Δήμου Οινουσσών για την Πρωτοχρονιά του 2020

Δευ, 30/12/2019 - 19:30

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Αγαπητοί Φίλοι της ακριτικής μας πατρίδας

 

        Ευχόμαστε ολόψυχα μια Ευτυχισμένη και δημιουργική Νέα Χρονιά με υγεία, ειρήνη, αγάπη, δυναμισμό κι αισιοδοξία.

        Ευχόμαστε ο ερχομός του 2020 ν’ αποτελέσει την ελπιδοφόρα αρχή για να κατακτήσουμε τους στόχους και να ανακτήσουμε τις αυθεντικές αξίες της ζωής, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον Χριστό, την ευθύνη για την προκοπή του τόπου μας, την πίστη στις δυνάμεις μας, τη μεγιστοποίηση των προσπαθειών μας για να κερδίσουμε περισσότερο φως, αλήθεια και ζωή.

         Επί τω Νέω Έτει προσκαλούμε τους συμπολίτες μας:

Α. Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Οινουσσών για την Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου και Δοξολογία για το Νέο Χρόνο.

Β. Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα «Μαρίας Π. Λαιμού» για την ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιτας του Δήμου και του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».   

       Θα έχομε την ευκαιρία να καλωσορίσουμε το Νέο Χρόνο με κάλαντα και ν’ ανταλλάξουμε ευχές και σκέψεις για την προσεχή περίοδο και για τους στόχους του Δήμου στο 2020.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Στ. Δανιήλ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 09/07/2020 - 07:33

Συνεχίζεται η αποχώρηση από τη Λέσβο προσφύγων με δικαίωμα μετακίνησης. Σε μόλις οκτώ μέρες, από την 1η Ιουλίου μέχρι και σήμερα από το νησί έφυγαν συνολικά 784 άτομα. Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης Μόνο την Τετάρτη 8 Ιουλίου αναχώρησαν 116.

Ας σημειωθεί ότι άλλοι 2.144 πρόσφυγες έφυγαν από τη Λέσβο τον Ιούνιο.

Δεδομένων των παραπάνω και των πολύ μικρών ροών προς τη Λέσβο έχουν μειωθεί αισθητά οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου της 7ης Ιουλίου, στους καταυλισμούς μέσα και γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας διαμένουν 14.850 πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ συνολικά ο αριθμός των φιλοξενουμένων στο νησί ανέρχεται στους 16.931.