Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Φέρτε πλοίο για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες – μετανάστες

Αίτημα του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην Κυβέρνηση
Παρ, 27/03/2020 - 13:39

Την έλευση πλοίου Ε/Γ – Ο/Γ για να φιλοξενήσει στις καμπίνες του τους υπό καραντίνα νέοαφικνούμενους μετανάστες και εν συνεχεία  τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, ζητά από την Κυβέρνηση ο Περιφερειάχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Ο ίδιος ζητά επίσης την τοποθέτηση μηχανημάτων τραπεζικών ΑΤΜ στα Κ.Υ.Τ, ώστε οι συναλλαγές των μεταναστών να γίνονται εκεί.

Στο μεταξύ η Περιφέρεια γνωστοποίησε ότι αναφορικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε για τη δημιουργία εξωτερικών ιατρείων Πρώτης Αξιολόγησης για πιθανά κρούσματα σε μετανάστες-πρόσφυγες στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου και Σάμου  από αύριο θα λειτουργήσει εκείνο που εγκαταστάθηκε μπροστά από το Κ.Υ.Τ Μόριας.

Εντός των ημερών θα λειτουργήσουν αντίστοιχα ιατρεία στα Κ.Υ.Τ ΒΙΑΛ Χίου και Βαθέος Σάμου.

«Τα τρία αυτά Ιατρεία δημιουργούνται  με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία και τα χρηματοδοτεί. Στόχος τους είναι η  μεγαλύτερη ελάφρυνση των νοσοκομειακών μονάδων των νήσων καθώς και η προστασία των κατοίκων της Λέσβου και των μεταναστών- προσφύγων», αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια.

Σχετικά Άρθρα

Ο Αντιδήμαρχος κατέθεσε την παραίτησή του στο Δήμαρχο για τις αρχικές του δηλώσεις στο Ράδιο "Αλήθεια"
Παρ, 29/05/2020 - 16:10

Την παραίτησή του στο Δήμαρχο κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ξενάκης, αναφορικά με την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης που έκανε μέσω του Ράδιο "Αλήθεια"  για το καταστροφικό - όπως αποδείχθηκε- πέρασμα του εργολάβου από τον Αγ. Γιάννη Φακά, στα Θυμιανά, στα πλαίσια του έργου ανάδειξης μονοπατιού.

Ο Αντιδήμαρχος ζητά συγνώμη και αναφερόμενος σ'αυτό καθ'αυτό το έργο, σημειώνει ότι "αποφασίσθηκε η πλήρης αποκατάσταση του μονοπατιού από τον ανάδοχο, πλήρης οριοθέτηση του ιστορικού μονοπατιού και επιπλέον παρεμβάσεις που θα δώσουν ακόμα καλύτερη μορφή".

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει τα παρακάτω:

"Σήμερα 28/05/2020 έγινε επιτόπου συνάντηση στο τμήμα του υπό συντήρηση μονοπατιού από περιφερειακό μέχρι Άγιο Ιωάννη Φακά.

Συμμετείχαν ο χωρικός αντιδήμαρχος κ. Μανδάλας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φρεζούλης, οι επιβλέποντες μηχανικοί της υπηρεσίας του δήμου, ο κ. Χαλάτσης, ο ανάδοχος του έργου και συμπολίτες.

Είναι δεδομένο, πως εκ παραδρομής και μη συνεννόησης του αναδόχου του έργου με τους επιβλέποντες του έργου μηχανικούς μετά την χειρωνακτική χορτοκοπή, ο ανάδοχος προχώρησε σε εργασίες που δεν ήταν τμήμα της μελέτης μονομερώς.

Αποφασίσθηκε η πλήρης αποκατάσταση του μονοπατιού από τον ανάδοχο, πλήρης οριοθέτηση του ιστορικού μονοπατιού και επιπλέον παρεμβάσεις που θα δώσουν ακόμα καλύτερη μορφή και εικόνα από ότι προβλεπόταν με την προοπτική μοριοδότησης του για ένταξη του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των καλύτερων περιπατητικών ιστορικών διαδρομών Ευρώπης.

Όσον αφορά την καταστροφή δέντρων, ανήκει στην φαντασία αυτών που θεώρησαν σκόπιμο να αναγάγουν το θέμα πολιτικά.

Φωτογραφίες που επισυνάπτω καταδεικνύουν την κοπή κλαδιών που εμπόδιζαν την διέλευση και η αυτοψία του Δασαρχείου επιβεβαιώνει τα περί υπερβολής και έμφασης σε αυτονόητα.

Εγείρεται τέλος το θέμα της χθεσινής ραδιοφωνικής παρέμβασης μου στο θέμα. Ενημερώθηκα πριν τοποθετηθώ, από την τεχνική υπηρεσία ότι ακολουθείται κατά γράμμα η εφαρμογή της μελέτης. Αυτό σημαίνει, ότι οι επιβλέποντες μηχανικοί δεν γνώριζαν, ως όφειλαν την μονομερή ενέργεια του αναδόχου με αποτέλεσμα την λανθασμένη ενημέρωση μου.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, ζητώ δημόσια και ταπεινά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου και έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεση του Δημάρχου.

 

 

Με εκτίμηση

 

Γιάννης Ξενάκης"