Φιλικές στα άτομα με αναπηρία οι Οινούσσες: Το είπαν και θέλουν να το κάνουν πράξη

Δήμαρχος, Γ. Δανιήλ: Seatrac, πρόσβαση στο Δημαρχείο, θέσεις ΑμεΑ, αλλά και διερμηνεία στη νοηματική των τραγουδιών της καλοκαιρινής συναυλίας
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 04/12/2019 - 14:25
Ηχητικό απόσπασμα: 

Των φρονίμων τα παιδιά, λέει η παροιμία και στις Οινούσσες φαίνεται ότι αυτό θέλουν να το κάνουν πράξη.

Για τα ελληνικά συνήθη δεδομένα το λιγότερο έκπληξη προκαλεί η αναφορά του Δημάρχου Οινουσσών, Γιώργου Δανιήλ, στο Ράδιο «Α» ότι προετοιμάζοντας τις καλοκαιρινές συναυλίες στο νησί (!) εξετάζουν τη δυνατότητα να υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική ή με υπότιτλους των στίχων των τραγουδιών που θα ακουστούν, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται το νησί να είναι φιλικό για τα άτομα με αναπηρία.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει ο Δήμος με την «Αγονη Γραμμή» για την καταγραφή των προσβάσιμων σημείων του νησιού προκειμένου μέσα στο επόμενο δίμηνο να υπάρξει μια εφαρμογή που θα εισάγει όλα τα προσβάσιμα σημεία και χώρους σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (app) της εταιρείας Microsoft, ώστε να επιλέγονται οι Οινούσσες για διακοπές φιλικές σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις υφιστάμενες υποδομές, αναμένονται δύο seatrac που θα τοποθετηθούν στις παραλίες Χατζάλη (στο Μοναστήρι) και Αγ. Γιάννης (μετά τον οικισμό), θα διαμορφωθούν ειδικοί χώροι στάθμευσης ΙΧ για ΑμεΑ, ενώ και στο δημαρχείο στο ισόγειο θα στεγαστεί υπηρεσία πληροφόρησης και διερευνάται η δυνατότητα τοποθέτησης χημικής τουαλέτας.

«Ξεκινάμε από τις υποχρεώσεις του Δήμου και παράλληλα έχουμε επαφές με τους επιχειρηματίες για να ακολουθήσουν ανάλογες κινήσεις.», τόνισε ο Δήμαρχος Οινουσσών.

Όπως είπε, στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος είναι να καταστούν οι χώροι των   καταστημάτων   -αρχικά   της   παραλίας-,   ενδιαιτήσεων,   παραλιών   κλπ   φιλικοί, προσεγγίσιµοι  και  ασφαλείς  για  όλες  τις  κατηγορίες  των  χρηστών  µε  την  χρήση  π.χ. δαπέδων   µε   οµαλές   κλίσεις   και   χωρίς   σκαλοπάτια,   µηχανικών   µέσων,   κατάλληλης σήµανσης, προσιτών και εύκολων στη χρήση µηχανισµών χειρισµού   άνετων και χωρίς κινδύνους χώρων κλπ διευκολύνοντας έτσι την αυτόνοµη διακίνηση και διαβίωση όλων των χρηστών.

 

 

Σχετικά Άρθρα