Φήμη μεν το Προαναχωρησιακό στους Ολύμπους αλλά μας... ξεσηκώνει

Τρί, 09/05/2017 - 16:18

Δεν υπάρχει κανείς, που να το λέει επισήμως. Υπάρχει όμως η φήμη και σ’ αυτή την εποχή ζούμε. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ο ελέφαντας, πρέπει να αποδείξει ότι δεν υπάρχει. Ετσι βασισμένοι σε μια... φήμη οι κάτοικοι των Ολύμπων την Πέμπτη στις 6.30μ.μ. πραγματοποιούν Λαϊκή Συνέλευση, για να μην γίνει προαναχωρησιακό κέντρο στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην περιοχή τους.

Ο Γιάννης Κοκαράκης, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, παραδέχεται ότι επισήμως δεν υπάρχει τίποτα αλλά στη λογική “όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά” αποφάσισαν όπως λέει να δείξουν δυναμικά την αντίθεση τους.

Φυσικά ο Γ. Κοκαράκης, δέχτηκε ότι κατοικώντας στο χωριό από πρώτο χέρι ξέρει ότι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο κάθε άλλο από… ανενεργό είναι, γιατί η φήμη το είπε και… αυτό.

Για το ίδιο ζήτημα και ο Πρόεδρος του χωριού, Κώστας Χαλκιάς, μέσω του Ράδιο “Α” μίλησε για κοινό μέτωπο στα νοτιόχωρα κατά της δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου, θυμίζοντας την προηγούμενη περίπτωση του στρατοπέδου “Καμπί” . Στα  επιχειρήματά τους, ειδικά για την περίπτωση των Ολύμπων, προτάσσουν την γειτνίαση με μαστιχοκαλλιέργειες και με το σπήλαιο των Ολύμπων, την μικρή απόσταση από τον άλλο πόλο έλξης επισκεπτών που είναι το μουσείο Μαστίχας, τη στρατιωτική σημασία της περιοχής και τέλος τα προβλήματα υδροδότησης των Ολύμπων, τα οποία θα επιδεινωθούν αφού μια τέτοια υποδομή απαιτεί, εκτός των άλλων, πρόσθετες ποσότητες νερού.

 

Σχετικά Άρθρα