Για την κοινή δήλωση των δημάρχων Μυτιλήνης και Χίου

Aνακοίνωση της ΛΑΣ
Τρί, 22/02/2022 - 07:06

«Οι δήμαρχοι Μυτιλήνης και Χίου επιβεβαίωσαν, ότι η θέση τους είναι θέση στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής και των συμφωνιών που κάνουν τα νησιά μας φυλακές της Ε.Ε. για χιλιάδες κατατρεγμένους από τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου και σημειώνει:

«Επιβεβαίωσαν ότι είναι στην αντίπερα όχθη από τις λαϊκές δυνάμεις που σε όλα τα νησιά του Αιγαίου εδώ και χρόνια παλεύουν ενάντια στα «Γκουαντάναμο» της ΕΕ.

Γι’ αυτούς, η πρόοδος του τόπου είναι συνυφασμένη με την υλοποίηση συμφωνιών που εξυπηρετούν τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., τη στυγνή εκμετάλλευση των προσφύγων και μεταναστών, τη διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού διά πάσα νόσο, τα υπερκέρδη του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα, για μας πρόοδος είναι το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στη ζωή για όλο τον κόσμο, για μας πρόοδος είναι να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο και όχι να τον φυλακίζουμε.

Για μας πρόοδος είναι όλες οι απαραίτητες υποδομές για να παραμείνουμε στα νησιά μας εμείς και τα παιδιά μας. Και η πρόοδος του λαού μας βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας των Ευρωπαίων εταίρων μας και την κυβερνητική πολιτική, που καθημερινά τσακίζει τα όνειρα του λαού μας στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

«Καθείς εφ' ω ετάχθη». Οι δήμαρχοι διάλεξαν πλευρά και θα κριθούν σκληρά από την ιστορία του τόπου μας.

Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς δυναμώνοντας την προσπάθεια για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 23 Φλεβάρη».

 

Σχετικά Άρθρα