Χίος, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου

Χαρίτσης τη Δευτέρα, Αβραμόπουλος και Μουζάλας την Πέμπτη

Στη Μυτιλήνη για το προσφυγικό, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας
Πέμ, 09/03/2017 - 15:51

Τη Μυτιλήνη αναμένεται να επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν σε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό τέθηκε και από τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Γιούνκερ ενημέρωσε τους πέντε δημάρχους ότι η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου θα κληθεί να επισκεφθεί τα νησιά, προκειμένου η Κομισιόν να συνδράμει οικονομικά στο πρόγραμμα αυτό.
Κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Λέσβου, ενώ θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπου και θα αναπτύξει το πλαίσιο του προγράμματος.
Επίσης τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί, την ερχόμενη Πέμπτη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα, της χώρας που ασκεί γι΄ αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, είναι να εκτιμηθεί από κοντά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί ως αποτέλεσμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Η απόφαση της επίσκεψης λήφθηκε χθες στις Βρυξέλλες στη διάρκεια συνάντησης των κ. Μουζάλα και Αβραμόπουλου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 12/11/2019 - 19:29

Είναι τεράστια καταλαμβάνοντας 1,5 στρέμμα. Είναι ορατή από πολύ μακριά και από όλες της πλευρές αν και ο Δήμαρχος Γιώργης Δανιήλ ξεκαθαρίζει, ότι τον ενδιαφέρει κυρίως να την βλέπει η… Αθήνα, εκείνη ντε που επιμένει ότι οι Οινούσσες πρέπει να έχουν ΦΠΑ 24% και να στελεχώνονται με Καθηγητές τον... Νοέμβριο.

Αναφερόμαστε στην μεγάλη πέτρινη σημαία των Οινουσσών, την οποία και θα παρουσιάσουμε αύριο σε σχετικό τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Μερικές λεπτομέρειες που έχουν σημασία. Η πρωτοβουλία ήταν συλλογική και αυθόρμητη. Συμμετείχαν δεκάδες, κυρίως νέοι καθώς ο λόφος δεν είναι προσβάσιμος, παρά μόνο με οχήματα 4χ4. Χρειάστηκε να κουβαληθούν χιλιάδες πέτρες, να τσιμεντωθούν, για να κρατηθούν από την βροχή και να βαφτούν.