Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Χαρίτσης τη Δευτέρα, Αβραμόπουλος και Μουζάλας την Πέμπτη

Στη Μυτιλήνη για το προσφυγικό, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας
Πέμ, 09/03/2017 - 15:51

Τη Μυτιλήνη αναμένεται να επισκεφτεί την ερχόμενη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, προκειμένου να συζητήσει θέματα που αφορούν σε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για τα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.
Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό τέθηκε και από τους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω στη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Γιούνκερ ενημέρωσε τους πέντε δημάρχους ότι η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου θα κληθεί να επισκεφθεί τα νησιά, προκειμένου η Κομισιόν να συνδράμει οικονομικά στο πρόγραμμα αυτό.
Κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη ο κ. Χαρίτσης θα συναντηθεί με την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Λέσβου, ενώ θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, όπου και θα αναπτύξει το πλαίσιο του προγράμματος.
Επίσης τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί, την ερχόμενη Πέμπτη, ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα, της χώρας που ασκεί γι΄ αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, είναι να εκτιμηθεί από κοντά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί ως αποτέλεσμα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
Η απόφαση της επίσκεψης λήφθηκε χθες στις Βρυξέλλες στη διάρκεια συνάντησης των κ. Μουζάλα και Αβραμόπουλου κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συνδυασμού Σύμπραξη Δημιουργίας
Παρ, 07/08/2020 - 18:21

Όταν ένα ανιδιοτελές και αυθόρμητο κάλεσμα  προς άξιους  και εργατικούς δημοτικούς συμβούλους για κοινή δράση και δημιουργικό έργο, μια ενωτική προσπάθεια ώστε κάθε μέρα, οι Χιώτισσες και οι Χιώτες  να βλέπουν κάτι νέο, όμορφο και λειτουργικό που θα αναβαθμίζει την ποιότητα της καθημερινότητάς τους, ορίζεται αποστασία, αυτό λέγεται ξεκάθαρη προσπάθεια για διχόνοια του λαού εις βάρος του λαού.

 

Ο Δήμαρχος  Σταμάτης Κάρμαντζης και η δημοτική αρχή- συνεχίζουν αποφασιστικά και δυναμικά   για το κοινό συμφέρον  και για ένα εντελώς διαφορετικό αύριο της Χίου μας  και των πολιτών. Βλέπουν μόνο μπροστά ενωτικά και παραγωγικά, γιατί εν τέλει μόνο αυτό ενδιαφέρει τους συμπολίτες μας.