Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Η έλλειψη προϋπολογισμού... κόλλησε τη λειτουργία των αθλητικών χώρων

Γ. Μανάρας: Άμεση εργολαβία για ανάγκες καθαριότητας και ελέγχου στο "Ιωνικό' κ.α., 11 προσλήψεις 8 μηνιτών και προμήθεια προβολέων για φως στο δημοτικό σταδίο
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 04/02/2020 - 14:25

H μη έγκριση - έγκαιρα - του προϋπολογισμού, αρχικά με την καθυστέρηση που υπήρξε στον ορισμό διοικήσεων και στη συνέχεια  λόγω περικοπής της προβλεπόμενης χρηματοδότησης, κατά 162.000 ευρώ, του Δήμου Χίου στο Νομικό Πρόσωπο, έφερε τα πάνω – κάτω στην λειτουργία αθλητικών χώρων.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, Γιάννη Μανάρα, στο Ράδιο «Αλήθεια», αφού  στο διάστημα που μεσολάβησε, έληξαν οι συμβάσεις 8μηνιτών εργαζομένων που ασχολούνταν στις δομές του οργανισμού, χωρίς όμως να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 24 Δεκεμβρίου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός στη διοίκηση του Νομικού Προσώπου, αλλά αυτός, μετά την περικοπή της χρηματοδότησης του Δήμου, μόλις την περασμένη Πέμπτη πήρε την τελική έγκριση, οπότε τώρα ξεκινά και η διαδικασία για τις προσλήψεις και τις προμήθειες, όπως αυτές που χρειάζεται για να δει... φως το δημοτικό στάδιο Χίου.

Σε πρώτη φάση, ο κος Μανάρας αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων καθαριότητας και ελέγχου εισόδου στο Κολυμβητήριο, σημείωσε ότι χθες σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου αποφάσισε ομόφωνα τη σύναψη εργολαβίας καθαριότητας με 5 άτομα, τρία εκ των οποίων θα καλύψουν τις ανάγκες του κολυμβητηρίου (και τον έλεγχο εισόδου) ενώ οι υπόλοιποι δύο θα απασχοληθούν σε άλλες δομές του φορέα.

Παράλληλα εστάλη ο προϋπολογισμός αρμοδίως και αναμένεται η έγκριση από το ΑΣΕΠ των 11 προσλήψεων 8μηνιτών για να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη πρόσληψης με τον κο Μανάρα να εκτιμά ότι σε ένα μήνα θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους αθλητικούς χώρους αλλά και στις υπόλοιπες δομές που είναι υπό την εποπτεία τους (παιδικοί σταθμοί, φιλαρμονική, ΚΑΠΗ κ.λ.π).

Απαντώντας στις αναφορές γονέα αθλήτριας του «Ιωνικού» για χαμηλή θερμοκρασία του νερού στην πισίνα και στα ντουζ στα αποδυτήρια, σημείωσε ότι στις πισίνες η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη από την επιβαλλόμενη, που είναι 22 με 25 βαθμούς Κελσίου, αφού στην μεγάλη πισίνα είναι στους 26 βαθμούς και στην μικρή στους 28,5 βαθμούς Κελσίου. Όσο για τα ντουζ, απέδωσε την χαμηλή θερμοκρασία στην αλόγιστη χρήση του ζεστού νερού, με αποτέλεσμα τις ώρες αιχμής (6 με 7 μ.μ.) το νερό να έχει παγώσει, λέγοντας ότι έχει ζητήσει τη συνεργασία και των αθλητικών σωματείων ώστε να υπάρχει πιο συνετή χρήση . Παράλληλα, είπε, αξιοποιώντας 800.000 ευρώ του ΠΔΕ, που προεκλογικά είχαν ανακοινωθεί για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του κολυμβητηρίου, προχωρούν στην εκπόνηση της μελέτης, με οδηγία στον μελετητή να υπάρξει πρόβλεψη και για μεγαλύτερη ποσότητα θερμαινόμενου νερού.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε, δεν υπάρχει ζήτημα  συνεργασίας του «Ιωνικού Κολυμβητηρίου» με τη ΔΕΗ και ότι η τελευταία παρέχει ικανές ποσότητες ζεστού νερού.

Αναφορικά με τα επικείμενα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Κολυμβητηρίου, της τάξεως του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε ότι μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου απάντησε και επί των θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του δημοτικού  σταδίου Χίου και των κλειστών γυμναστηρίων, τα οποία μάλιστα τέθηκαν χθες στη συνεδρίαση του οργανισμού.

Ειδικότερα για το πρόβλημα στους πυλώνες φωτισμού του δημοτικού σταδίου Χίου σημείωσε ότι μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, σε πρώτη φάση θα γίνει προμήθεια 8 προβολέων και μιας νέας μπάρας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι 2 από τους 4 πυλώνες φωτισμού, και σταδιακά θα αποκατασταθούν και οι άλλοι 2 μέσα στο έτος. Αξίζει να αναφερθεί ότι η παραπάνω προμήθεια και τοποθέτηση θα κοστίσει 15.000 ευρώ, όμως επειδή δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα προς διάθεση θα καλυφθεί το στάδιο μόνο κατά το ήμισυ σε φωτισμό. Ο ίδιος δήλωσε κατηγορηματικά  ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας των πυλώνων , ενώ σημείωσε ότι και στα κλειστά γυμναστήρια με τις προσλήψεις που θα γίνουν θα αντιμετωπιστούν τα ζητήματα καθαριότητας και φύλαξης, ενώ σε αντίθεση με τις τοπικές επιτροπές καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης υποστήριξε  ότι οι συνθήκες θέρμανσης των χώρων είναι καλές, ενώ σταδιακά θα γίνουν και στα "κλειστά" αντικαταστάσεις φωτιστικών με «λεντ».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης