Η Μυτιλήνη θυμάται το παρελθόν του αυτόχειρα

Αναδημοσίευση από το "Νησί" της Μυτιλήνης
Πέμ, 03/03/2022 - 06:50
Ο Λεοντής Βοριάς, με τον κατάδικο πια για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» Γιάννη Λαγό στο Σύνταγμα, σε διαδήλωση για το Μακεδονικό

Πυροβόλησε στην κοιλιά την πρώην σύντροφο του που χαροπαλεύει και μετά αυτοκτόνησε ο χρυσαυγίτης «καλός χριστιανός» που έστησε στου Απελή το μεγάλο σιδερένιο σταυρό.

Ο Λεοντής Βοριάς, πρωταγωνιστής της υπόθεσης του σταυρού στο Απελή, που έφτασε τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια, την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2019 να περιφέρει ως καλός και πιστός χριστιανός γύρω από το Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης της εικόνες της Εκκλησίας έκλεισε σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου στα 40 του χρόνια τον κύκλο της ζωής του πρωταγωνιστής σε ένα έγκλημα.

Εισέβαλε στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε 39χρονη πρώην σύντροφος του στην οδό Πατάφη στη Θεσσαλονίκη και μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης της την πυροβόλησε στην κοιλιά με μια κοντόκανη καραμπίνα. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Στο μπαλκόνι των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Χίο το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Η άτυχη 39χρονη μεταφέρθηκε σοβαρότατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Ελαφρύτερα τραυματισμένη στην πλάτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ανήλικη κόρη της 39χρονης.

Ας σημειωθεί ότι η 39χρονη γυναίκα είχε στραφεί κατά του Λεοντή με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να μην την ενοχλεί.

Ο Λεοντής Βοριάς ήταν γνωστός αθλητής πολεμικών τεχνών, ιδιαίτερα γνωστός στους ανθρώπους του αθλήματος. Διετέλεσε πρωταθλητής των Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ) και λόγω αυτής του της ιδιότητας αλλά και μεγάλης μυικής δύναμης που διέθετε εργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά της Χίου και όχι μόνο.

Στα σκαλιά της Μητρόπολης Μυτιλήνης την Κυριακή της ορθοδοξίας του 2019 μεταφέροντας περιμετρικά του ναού τις εικόνες

Την τελευταία 10ετία αναμίχθηκε με την πολιτική αρχικά ως στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» στη Χίο και μετά ως υπερασπιστής των εθνικών δικαίων και της θρησκείας. Το καλοκαίρι του 2018 πρωταγωνίστησε στα «μεσημεριανάδικα» τηλεοπτικών σταθμών της Αθήνας ως εθελοντής δασοπυροσβέστης από τη Χίο καθώς και σε εκδηλώσεις της «Χρυσής Αυγής» στο Σύνταγμα πάντα με τον μετέπειτα Ευρωβουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό.

Την ίδια εποχή ήρθε σε επαφή με κύκλους ακραίων της Μυτιλήνης και κατασκεύασε το μεταλλικό σταυρό που τοποθετήθηκε στου Απελή. Στα «εγκαίνια» του σταυρού την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρουσιάστηκε ως ο εμπνευστής και κατασκευαστής του σταυρού και δέχθηκε τα εύσημα κύκλων της Μυτιλήνης μεταξύ των οποίων και θρησκευτικών παραγόντων.

Γονυπετής στον Ταξιάρχη που τον αξίωσε όπως έγραφε να τοποθετήσει το σταυρό στο Απελή

Ας σημειωθεί ότι περιέφερε τις εικόνες γύρω από το ναό ενώ ως «ήρωας» γινόταν αποδεκτός στο προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο όπου προσευχόταν γονυπετής δημοσιοποιώντας τις φωτογραφίες που έβγαζε. Φυσικά κατά καιρούς είχε καταγγελθεί για λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις κατά πολιτών της Μυτιλήνης μέχρι και πριν από 1,5 χρόνο οπότε και εξαφανίστηκε.

Απόψε και λίγο πριν εισβάλει στο τσιπουράδιο της πρώην συντρόφου του έγραψε το λατρευτό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Facebook μέσω του οποίου και «κήρυττε» τα εξής: «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα. Το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ μου είναι τον θάνατο. Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε.»

 

Σχετικά Άρθρα