Η νεολαία Σύριζα για τα φοιτητικά δρομολόγια στο Τάγμα

Πέμ, 03/02/2022 - 17:06

«Η πρόσφατη κακοκαιρία και περισσότερο η πλήρης εναρμόνιση της δημοτικής αρχής με την κυβερνητική γραμμή για κλείσιμο σχολείων αλλαγή δρομολογίων κ.τ.λ., επανέφερε στο προσκήνιο  ένα χρονίζον πρόβλημα που αφορά τις σχέσεις μεταξύ δήμου και πανεπιστημίου» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χίου και σημειώνει:

«Πιο συγκεκριμένα η σύνδεση του συγκροτήματος φοιτητικών εστιών Χίου, που βρίσκεται 3 χλμ. έξω από την πόλη, δεν ήταν ποτέ επαρκής ενώ όσες προσπάθειες έχουν γίνει κατά το παρελθόν υπονομευτήκαν από διάφορες πολιτικές δυνάμεις μέσω κακών χειρισμών για μικροπολιτικό όφελος.

Η ουσία του ζητήματος όμως είναι η εξής. Για εμάς πρέπει η δημοτική αρχή να αποδείξει έμπρακτα την στήριξη προς το πανεπιστήμιο λειτουργώντας σαν φορέας επίλυσης τέτοιων ζητημάτων.

Στην βάση αυτή προτείνουμε την θέσπιση ειδικής διαδρομής λεωφορείου (mini bus) μεταξύ των εστιών και των κτηρίων του πανεπιστημίου σε ώρες που θα εξυπηρετούν το πρόγραμμα μαθημάτων, άνευ κόστους για τους φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, σε συνεννόηση με το πανεπιστήμιο και στα πρότυπα των προτάσεων που έχουν καταθέσει στο παρελθόν φοιτητές και το προεδρείο του Συλλόγου Φοιτητικών Εστιών Χίου (Σ.Φ.Ε.Χ.) που εκπροσωπεί τους διαμένοντες.

Θεωρούμε τελείως παράλογο όταν ξοδεύονται τόσα χρήματα σε στολισμούς κ.α. να μην δαπανούνται τουλάχιστον αντίστοιχα ποσά και για την υποστήριξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου».

 

Σχετικά Άρθρα