Η παρέμβαση της Χιακής Συμπολιτείας στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δελτίο Τύπου
Τρί, 14/01/2020 - 14:33

Με μια καθαρή αντιπολεμική προσέγγιση, για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας, που γεννούν προσφυγιά, τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Σύμπολιτείας Δημ. Αντωνόγλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου χθες.

Με σαφή προσέγγιση, κατήγγειλε το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα τερατώδη σχέδια της δημιουργίας φυλακής για πρόσφυγες στο Αίπος. Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, η Χιακή Συμπολιτεία είχε αντιταχθεί στη δημιουργία της ΒΙΑΛ, προβλέποντας τις επιπτώσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης για τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες.

Μιλώντας για την πολιτική των κυβερνήσεων έναντι της ΕΕ, ο δημοτικός σύμβουλος της Χιακής Συμπολιετίας αναφέρθηκε σε «οσφυοκάμπτες στις εντολές της ΕΕ» .

Αναφερόμενος στο ΠΡΟΚΕΚΑ μίλησε για ένα «μαύρο κουτί» που εξαφανίζει δικαιώματα και δημιουργεί μια ωρολογιακή βόμβα, μια ανθρωπιστική κρίση που θα στιγματίσει για πάντα τα νησιά μας.

Μόνη λύση: απεγκλωβισμός των προσφύγων. Για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός!

 

Σχετικά Άρθρα