"Η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να παίζει με το δημόσιο χρήμα"

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 28/03/2022 - 14:29

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη με αφορμή τον ετήσιο απολογισμό της για το 2021 άσκησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής υπογραμμίζοντας ότι η υποστελέχωση σε επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι όχι μόνο ορατή, όπως ανέφερε, αλλά και επιζήμια για την πορεία έργων.

Ο κ. Αμπαζής κατήγγειλε την απευθείας ανάθεση με το ποσό των 69.000 ευρώ προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες στο κτίριο «Καλουτάς» για να στεγάσει το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε η Περιφέρεια κινείται στο πλαίσιο της νομιμότητας όμως η τακτική των απευθείας αναθέσεων εξυπηρετεί συγκεκριμένα άτομα, ενώ χαρακτήρισε γάγγραινα τις προσλήψεις ειδικών συμβούλων που κατά το ίδιο, στερούν θέσεις από επιστημονικό και ειδικευμένο προσωπικό.

«Η παροχή υπηρεσιών μέσω απευθείας αναθέσεων και ειδικών συμβούλων υποθηκεύει την προοπτική του έργου της Περιφέρειας», ανέφερε ο κ. Αμπαζής.

Παράλληλα ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΛΑΣ τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή αποδυνάμωσε το τμήμα τουρισμού μεταφέροντας σε άλλες διευθύνσεις το επιστημονικό προσωπικό του ενώ ταυτόχρονα προσλαμβάνει ειδικό σύμβουλο.

«Δεν μπορεί η Περιφερειακή Αρχή να παίζει με το δημόσιο χρήμα» κατέληξε ο κ. Αμπαζής.

i_taktiki_ton_apeytheias_anatheseon_exypiretei_sygkekrimena_atoma

Σχετικά Άρθρα