Η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη δεν σχεδιάζει την ανάπτυξη των νησιών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 29/09/2022 - 14:31

«Δεν αντέχουν τα νησιά μας... μια από τα ίδια» ανέφεραν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Πολιτών» σε συνέντευξη τύπου που παρεχώρησαν το πρωί της Πέμπτης με αφορμή την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Για την απουσία σχεδιασμού για τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σπιλάνης που τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα νησιά μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως το δημογραφικό και η οικονομική αποψίλωση.

Για την απαξίωση του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και την απουσία φοιτητικής μέριμνας έκανε λόγο η Περιφερειακή Σύμβουλος Λέσβου Μαρία Νικολάρα, προσθέτοντας ότι η υποστελέχωση δομών υγείας είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και πρέπει να επιλυθεί.

«Η Περιφερειακή Αρχή έχει υποχρέωση να σχεδιάζει για την ανάπτυξη των νησιών και όχι να είναι… υπερεργολάβος», ανέφερε η Περιφερειακή Σύμβουλος Χίου Γιούλα Αργυρούδη θέτοντας και θέματα τουριστικής ανάπτυξης για την Χίο.

«Υπάρχει έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, διαχείρισης υδάτινων πόρων, Α.Π.Ε και σειρά θεμάτων που η Περιφερειακή Αρχή δεν σχεδιάζει στερώντας ένα καλύτερο μέλλον στα νησιά και τους κατοίκους τους», υπογράμμισε η κ. Αργυρούδη.

 

 

synenteyxi_typoy_me_aformi_tin_paroysiasi_toy_neoy_espa

Σχετικά Άρθρα