Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Η Πρέσβης της Κίνας και η Κινέζα μαθήτρια στο TEENS

Σάβ, 14/09/2019 - 19:45

Άκρως… διπλωματική η πρέσβης της Κίνας της χώρας μας εκμεταλλεύτηκε το διάλλειμα μεταξύ της Λειτουργίας του Σταυρού στα Καρδάμυλα και τον Αγιασμό του «Σπιτιού της Μαρίας» για να έχει μια συνάντηση γνωριμίας με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χίου.

Κατά την διάρκεια της εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το νησί μας, που στόχος της είναι να γίνει γνωστό στους Κινέζους τουρίστες, που επισκέπτονται τη χώρα μας, ενώ θεωρεί ότι η Χίος ήδη είναι γνωστή στην Κίνα για τους εφοπλιστές και τους ναυτικούς της.

Θεώρησε ότι κομβικό σημείο για τις περαιτέρω σχέσεις μας θα είναι η προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Διεθνή Έκθεση Σαγκάης τον Νοέμβριο και δήλωσε ότι έμεινε έκθαμβη από την μαστίχα και το μουσείο της στο Πυργί, καθώς και τα Μεσαιωνικά χωριά μας και την Νέα Μονή.

Η Πρέσβης Ziang Oiyue καλεσμένη στο νησί μας του καπ. Παν. Τσάκου έκανε επίσης γνωστό ότι ήδη από την φετινή χρονιά θα φοιτά στο ΤΕΝΝΣ η πρώτη Κινέζα μαθήτρια.

Ελπίζω είπε, στους Π. Μπουγδάνο και Στ. Κάρμαντζη η Ziang Oiyue, η μαθήτρια μας να μείνει ενθουσιασμένη, γιατί αυτό περιμένουμε και οι μαθητές από την χώρα μου να γίνουν περισσότεροι, γιατί όπως ξέρετε είπε με χιούμορ, ένα ποσό πληθυσμού τον έχουμε…

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 15:57

Με το Δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη συναντήθηκε ο Υπεύθυνος του Αθλητικού Συλλόγου Chios Karate Academy Γιάννης Τσαρούχας από κοινού με δασκάλους και μέλη του Σωματείου και τον ενημέρωσαν για το Διεθνές Σεμινάριο και Κύπελλο “International Seminar and Cup” το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμποχώρων με μεγάλη συμμετοχή από πολλές ελληνικές πόλεις αλλά και χώρες του εξωτερικού. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Τσαρούχα και τους αθλητές του Συλλόγου για την πρωτοβουλία και τόνισε πως ο Δήμος Χίου  σταθεί υποστηρικτής ενεργειών και πρωτοβουλιών με γνώμονα την προαγωγή της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους.