Ιερός... πόλεμος για το Αίπος

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1912
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 21/12/2019 - 10:52

Χωρίς τελικά τον Γραμματέα πρώτης υποδοχής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μάνο Λογοθέτη, ήρθε στη Χίο το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, ο  υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και Ειδικός Συντονιστής για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα, Αλκιβιάδης Στεφανής, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις της Π.Ε. Χίου στις Καρυές, όπου παραδόθηκε 20 Δεκεμβρίου 1912 ο τούρκος στρατιωτικός Διοικητής του νησιού Ζιχνή Βέης, βάζοντας τέλος στην οθωμανική κυριαρχία στη Χίο.

Της κατάθεσης στεφάνων στο χώρο της αναθηματικής στήλης στην είσοδο του χωριού των Καρυών προηγήθηκε Δοξολογία στον Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καρυών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου, ο οποίος ευκαιρίας δοθείσης, ένεκα της παρουσίας Στεφανή, στο τέλος της ομιλίας του είπε ότι «Η ηρωική μάχη του Αίπους, καθιστούν εμάς υπευθύνους, εκεί όπου χύθηκαν αίματα ηρώων και σκορπίστηκαν οστά ηρώων, να μην επιτρέψουμε ούτε μόνιμα, ούτε προσωρινά να ξαναπατήσουν τα πόδια των ομογενών των τότε κατακτητών».

Όταν πάντως τον συνεχάρη με... νόημα ο Πρόεδρος Αποστράτων Αξιωματικών Χίου, Γιάννης Κηρύκος, ο Χίου κ. Μάρκος απάντησε ότι η αναφορά του είχε ιστορικό περιεχόμενο και ότι δίνει λόγο μόνο στο Θεό και σε κανέναν πολιτικό.

Σε αυτό το κλίμα, πάντως το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων του Βροντάδου με θέμα την κλειστή δομή προσφύγων-μεταναστών που θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει στο 15ο χλμ. του Αίπους, προκειμένου να κλείσει τη δομή της π. ΒΙΑΛ. Άγνωστο παραμένει αν ο κ. Στεφανής θα παραστεί σε αυτήν...

 

eortastikes_ekdiloseis_gia_tin_paradosi_tis_hioy

Στις εκδηλώσεις παράδοσης της Χίου στην Ελλάδα το 1912 ο υφ/ργός Εθνικής Άμυνας
Στις εκδηλώσεις παράδοσης της Χίου στην Ελλάδα το 1912 ο υφ/ργός Εθνικής Άμυνας
Στις εκδηλώσεις παράδοσης της Χίου στην Ελλάδα το 1912 ο υφ/ργός Εθνικής Άμυνας

Σχετικά Άρθρα