Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Και η Επιθεώρηση Εργασίας στον χορό των... υποψηφίων της Ν.Δ

Σάβ, 15/06/2019 - 19:34

Με δεδομένο ότι η Ν.Δ. δεν έχει... άγχος να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων Βουλευτών της, τουλάχιστον... προεκλογικά, είναι επόμενο να την... δουλεύει ο Σύριζα, με όχημα τον κρατικό μηχανισμό, που αποφάσισε να ελέγξει αυτή την περίοδο τον πολιτευτή της στο Νομό, Κώστα Τρομπούκη!

Έτσι, φαίνεται ότι η Επιθεώρηση Εργασίας διενήργησε έλεγχο στο Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο του Κ. Τρομπούκη, προκειμένου να πατάξει το... όργιο της παρανομίας.

Τα υπόλοιπα σε ανακοινώσεις που ακολουθούν.

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος. Μετά απορούμε γιατί ειδικά οι νέοι έχουν γυρίσει πλάτη στην πολιτική, πολλοί δε δεν θα προσέλθουν καν στις κάλπες.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Σύριζα, σε κεντρικό επίπεδο παρακαλούμε.

 «Οδοστρωτήρες της καθημερινότητας: Εργοδότης - πολιτευτής της Ν.Δ. επιτέθηκε σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ»

«Οι πρόσφατες αναφορές του κ. Μητσοτάκη που κλείνουν το μάτι στην παραβατικότητα και υπονοούν την αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα σε βάρος των εργαζομένων και έχουν τροφοδοτήσει ακραίες συμπεριφορές εναντίον των ελεγκτικών μηχανισμών.

Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην πόλη της Χίου, ο εργοδότης, αφού διέταξε εργαζόμενη που απασχολούταν αδήλωτη στο χώρο να απομακρυνθεί, στη συνέχεια, βρισκόμενος σε έξαλλη κατάσταση, επιτέθηκε λεκτικά στον επιθεωρητή του ΣΕΠΕ που διενεργούσε τον έλεγχο, απειλώντας τη ζωή του και υβρίζοντάς τον με χυδαίες εκφράσεις, ενώ εκσφενδόνισε εναντίον του πλαστικό αντικείμενο που χτύπησε τον επιθεωρητή στο χέρι. 

Ήδη, για όλα τα παραπάνω περιστατικά έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Χίου, από τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Πάνο Κορφιάτη.

Το πραγματικά εξωφρενικό, είναι το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης είναι το γνωστό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τρομπούκης που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προορίζεται και για βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Χίου.

Αναμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα εξηγήσεις, να καταδικάσει τη συμπεριφορά του στελέχους του και να παραδεχτεί ότι οι προβληματικές δηλώσεις του τροφοδοτούν αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές».

Από τον Κ. Τρομπούκη τώρα που δέχθηκε τον... προεκλογικό έλεγχο του ΣΕΠΕ, ανακοινώθηκαν τα εξής: 

«Η απόγνωση, ενόψει της κατάρρευσης, οδηγεί τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην πιο χυδαία προπαγάνδα και την παραγωγή με ταχύτατους πλέον ρυθμούς, ψευδών ειδήσεων και γεγονότων.

Τα όσα περιγράφονται στην ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι παρά μια στημένη υπόθεση για τη δημιουργία εντυπώσεων. Κι αυτό διότι ουδέποτε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν υπήρχε ούτε υπάρχει κανένας αδήλωτος εργαζόμενος στην επιχείρηση που διατηρώ.

Είναι αυτονόητο ότι θα προβώ στις δέουσες νομικές ενέργειες».

Ήταν επόμενο στο χορό της... σφαγής των υποψηφίων της Ν.Δ., γιατί περί αυτού πρόκειται, να παρέμβει και ο υποψήφιος Βουλευτής του Σύριζα, Ανδρ. Μιχαηλίδης, που δήλωσε τα εξής: 

"Είναι προφανές πως οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον τρόπο διακυβέρνησης που επαγγέλλεται, υπαγορεύουν και συμπεριφορές όπως αυτή του κ. Τρομπούκη.

Οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ είναι φαίνεται περιττοί για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να καταδικάσει τα επεισόδια και τον πρωταγωνιστή τους!"

Από κοντά και ο έτερος υποψήφιος του Σύριζα, Φραγκίσκος Σέργης, που έστειλε την παρακάτω ανακοίνωση: 

"Είναι κοινωνική ανάγκη η συλλογική πρόοδος, η ανάπτυξη και η προκοπή στον τομέα της εργασίας. Αυτό προϋποθέτει την ενίσχυση των αμοιβών των εργαζόμενων και τη μείωση της ανεργίας με περισσότερες και πιο ποιοτικές δουλειές.

Προϋποθέτει όμως, πέρα από την ενίσχυση σε αριθμό των θέσεων εργασίας και την ποιότητα των θέσεων αυτών, προϋποθέτει και την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας, των κανόνων.

Αυτό σημαίνει ασφάλεια, για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας, συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και δημιουργεί άνισες συνθήκες ανταγωνισμού ανάμεσα στους ίδιους τους επιχειρηματίες.

Η αντίληψη, «να τελειώνουμε με τους ελέγχους, τους εκβιαστικούς», του ΣΕΠΕ, που συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες, είναι η άλλη αντίληψη από αυτή που πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίληψη της παλιάς Ελλάδας που πρέπει και θέλουμε να αλλάξουμε.

Συμπεριφορές όπως αυτή του Κ.Τρομπούκη κατά τη διενέργεια ελέγχου είναι αποτέλεσμα της αντίληψης της ΝΔ για την εργασία και την προστασία των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν εκβιαστικοί έλεγχοι και πολύ περισσότερο κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων και του δίκαιου".

Μετά την... ευαισθητοποίηση των υποψηφίων του Σύριζα, εκδόθηκε από την Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ η παρακάτω ανακοίνωση:

"Για την αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στη Χίο, με αφορμή φερόμενο αδήλωτο εργαζόμενο.

"Ο πρόσφατος καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στη Χίο για φερόμενο αδήλωτο εργαζόμενο σε γραφείο στελέχους της ΝΔ, είναι προκλητικός για τους εργαζόμενους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, είναι συνυπεύθυνοι με την πολιτική τους για την κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Αφού με τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους έλυσαν τα χέρια της εργοδοσίας, τσάκισαν μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασιακά ωράρια και μια σειρά δικαιώματα, τώρα τους πήρε ο πόνος για τους αδήλωτους εργαζόμενους. Με αυτή την έννοια αποτελεί υποκρισία και το ενδιαφέρον τους για τους υποτυπώδεις ελέγχους των επιθεωρητών του Σ.Ε.Π.Ε.

Μόνη απάντηση σε αυτό το τοπίο, που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί για τους εργαζόμενους, μόνη απάντηση στις κάλπικες αντιπαραθέσεις τους είναι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Της δύναμης που αποδεδειγμένα θα βρίσκεται δίπλα τους και την επομένη των εκλογών, στον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα."

 

Σχετικά Άρθρα

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV o Kώστας Μαρδάς
Κυρ, 09/08/2020 - 09:05

Ο Κώστας Μαρδάς δεν χρειάζεται συστάσεις. Έφτασε στον Όλυμπο της δημοσιογραφίας, σκαρφάλωσε στις Άλπεις της συγγραφής και τώρα βρίσκεται στο Έβερεστ της ποίησης.

Όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στο αγαπημένο του Θολοποτάμι, και παρ’ ότι συνταξιούχος πλέον της δημοσιογραφίας, είναι μονίμως καλεσμένος των κεντρικών ΜΜΕ, ως αναλυτής εθνικών και στρατηγικών θεμάτων, κυρίως όσο αφορά τα ελληνοτουρκικά, ως συγγραφέας μεταξύ άλλων, του ανεπανάληπτου εμβληματικού βιβλίου «Προ – οίμια πολέμου» με δύο εκδόσεις μέχρι σήμερα.

Ανελλιπώς λοιπόν, κάτι όπως οι… ετήσιες Σύνοδοι του ΝΑΤΟ, δίνει άπαξ του έτους μια συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, κάνοντας μια αποτίμηση των γεγονότων, κάτι που αυτή τη φορά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω επικαιρότητας, Ελληνο – Αιγυπτιακή συμφωνία ΑΟΖ, αλλά και γιατί από πέρσι μέχρι σήμερα η Ελλάδα εκτός του… κορωνοίού άλλαξε και… Πρωθυπουργό.

Από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη λοιπόν και σε μια συνέντευξη «ποταμό» την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στον Γιάννη Τζούμα, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» ξεδιπλώνει τα γεγονότα, αναλύει τις εξελίξεις, διευκρινίζει δυσνόητους όρους, φωτίζει τα πράγματα και κυρίως δε μασάει τα λόγια του .

Όσο προχωρούμε τις ΑΟΖ λέει, πρέπει να ξέρουμε ότι φέρνουμε όλο και πιο κοντά ένα «θερμό επεισόδιο».

Αν προκληθούμε θα πρέπει να απαντήσουμε, με τον τρόπο που θα απαντήσει κάθε κράτος σε εθνική αξιοπρέπεια.

Αν είμαστε έτοιμοι; Μπορεί αν δεν πηγαίναμε διακοπές, αν δεν συμπεριφερόμαστε λες και μας έχει ρίξει ο Ερντογάν… νευροπαραλυτικό αέριο, αν χθές είχαμε αυξήσει την στρατιωτική θητεία στους 18 μήνες με προοπτική τους 24, αν είχαμε εκπαιδευτεί στην παλαϊκή άμυνα, αν είχαμε καθιερώσει εθελοντική στράτευση γυναικών, αν είχαμε κουλτούρα ετοιμότητας, αν, αν.

Τα υπόλοιπα ακούστε τα αναλυτικά και τηλεοπτικά.

Αν δε, αγωνιάτε για την γνώμη του, ο Κώστας Μαρδάς, που ετοιμάζει τώρα εκτός από ένα βιβλίο για τα ελληνοτουρκικά και την νέα του, την 3η ποιητική συλλογή «Και τι είναι ωρέ ο θάνατος μπρος την ασυμμετρία», απαντά ότι είναι συγκρατημένα... απαισιόδοξος.