

Την προηγούμενη Δευτέρα οι Λέσβιοι με κινητοποίηση στη Μυτιλήνη έστειλαν στην Κυβέρνηση το μήνυμα για την αναγκαιότητα απεγκλωβισμού των προσφύγων από το νησί και τον παράλληλο... απεγκλωβισμό των τοπικών κοινωνιών από σωρεία προβλημάτων, που δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση του υπερπληθυσμού προσφύγων- μεταναστών. Αφού όμως ο... Μωάμεθ - δηλ. η Ελληνική Κυβέρνηση - δεν ακούει και δεν βλέπει, αποφάσισαν, σε πρώτη φάση οι Λέσβιοι (και οι της Αττικής) με προτροπή του Δημάρχου τους, Σπύρου Γαληνού, να πάνε στην Αθήνα κι αυτή τη φορά, πιο δυναμικά να διεκδικήσουν το δίκιο τους, διοργανώνοντας συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στη 1 ώρα το μεσημέρι στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει όμως ότι στο αγωνιστικό ραντεβού θα παρουσιαστούν και άλλοι νησιώτες, όπως οι Χιώτες.
Μάλιστα σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου αποφασίστηκε η έγκριση των εξόδων μετακίνησης για να μετέχουν στη συγκέντρωση ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, αλλά και 5 με 10 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ είναι πιθανό να ακολουθήσει και κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίησης και των Χιωτών της Αττικής.
Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί και με τους Δήμους και των πέντε νησιών (Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Κω, Λέρου), που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.
Ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Βουρνούς κάλεσε μέσω της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής για μαζική συμμετοχή των συμπατριωτών μας, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, μπροστά από τα γραφεία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.