Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε με διχασμό

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου
Σάβ, 13/06/2015 - 07:42

Με αφορμή τα όσα έγιναν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ των νησιών, έχουμε να πούμε τα εξής:

Κανένας αγώνας δεν φέρνει αποτέλεσμα όταν διχάζει τους πολίτες, κάνοντάς τους να νιώθουν αηδιασμένοι από συμπεριφορές που όχι μόνο δεν υπηρετούν την δημοκρατία αλλά την υπονομεύουν.

Κάθε πολίτης, κάθε πολιτικό πρόσωπο, είναι ελεύθερο να καταθέτει την άποψη του και να κρίνεται από τον κόσμο που τον ακούει. Κάθε προσπάθεια φίμωσης φέρνει εντελώς τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού ο τελικός «κριτής» νιώθει ότι του στερείται το δικαίωμα της επιλογής.

Στην πλατεία Βουνακίου συγκεντρώθηκαν οι Χιώτες για να δείξουν με την παρουσία τους την αντίθεσή τους σε μέτρα που θα υποβαθμίσουν κι άλλο το νησί μας.

Όλοι είχαν και μια κομματική ταυτότητα, που όμως δεν τους εμπόδισε να διαμαρτυρηθούν για ένα καλύτερο μέλλον. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα ακουμπήσει το ίδιο όλους ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Οι άνεργοι που θα προστεθούν στην λίστα θα είναι από κάθε κομματικό χώρο.

Καταδικάζουμε τα επεισόδια που έγιναν, απ’ όπου κι αν δημιουργηθήκαν και καλούμε όλους να αναλογιστούν αν τέτοιες συμπεριφορές ανυψώνουν ή βυθίζουν ακόμη περισσότερο το νησί και τη ζωή μας. 

 

Σχετικά Άρθρα