Καταγγελία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Τρί, 26/06/2018 - 22:18
αρχείο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

  Η Ε.Γ. του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αήθη συνδικαλιστικά παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, Σάββα Φωτιάδη και του προέδρου των περιφερειακών υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου, Νώντα Αθανασιάδη, οι οποίοι σε ενημέρωσή τους προς τους υπαλλήλους της Χίου στην Α/μια  εκπαίδευση και Β/μια εκπαίδευση , χρησιμοποίησαν ασύστολα ψεύδη προκειμένου να βάλουν πλάτη να περάσει η   αξιολόγηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κατηγοριοποιεί τους συναδέλφους, τους στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου και οδηγεί μέχρι και απολύσεις για τους μη συμμορφούμενους στις υποδείξεις.

  Συγκεκριμένα και οι δύο ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι «η ΑΔΕΔΥ αφήνει ακάλυπτους νομικά και δικαστικά τους υπαλλήλους σε ενδεχόμενη δικαστική διένεξη» με τη διοίκηση και ότι ναι μεν υπάρχει η απεργία –αποχή , αλλά «εκείνοι δεν εγγυώνται το τι θα γίνει». Ο δεύτερος δε παρότρυνε τους συναδέλφους να κάνουν την αξιολόγηση για να προστατευτούν.

  Το αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης, ήταν οι συνάδελφοι να τρομοκρατηθούν, να γίνουν ανακόλουθοι με τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού την προηγούμενη φορά συμμετείχαν με συντριπτικό ποσοστό στην απεργία –αποχή, πρόσφατα είχαν ενημερωθεί από την ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και είχαν συμφωνήσει στην αποχή και αντιθέτως τελικά συμμετείχαν στην αξιολογική  διαδικασία , με συνέπεια από πρώτο χέρι να  δρέπουν τους καρπούς της  με εντάσεις στον εργασιακό τους  χώρο.

  Όλα αυτά την ώρα που η ΑΔΕΔΥ προχώρησε και σε νέο εξώδικο εναντίον της κυβέρνησης για την αξιολόγηση πιεσμένη και από τις διαθέσεις των υπαλλήλων που αντιστέκονται για άλλη μια φορά με μεγάλα ποσοστά, όλα αυτά την ώρα που οι εργαζόμενοι διοικητικοί του υπουργείου Παιδείας ,καλύπτονται και από την ΑΔΕΔΥ, αλλά και από τις ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

  Αυτός είναι ο ρόλος  του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην πράξη, ρόλος πέμπτης φάλαγγας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα για να περνά η πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και των αφεντικών που υπηρετούν.

 Τους καταγγέλλουμε και τους παραδίδουμε στη χλεύη των συναδέλφων και στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                  Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά

 

Σχετικά Άρθρα