«Καταγγέλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ
Τρί, 14/09/2021 - 13:28

«Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου προκλήθηκε ένα ακόμη εργατικό ατύχημα σε επιχείρηση ιχθυοκαλλιέργειας στο νησί μας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες Ν. Χίου.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Πιο συγκεκριμένα ο άτυχος συνάδελφος τραυματίστηκε στο χέρι ενώ εκτελούσε εργασία σε μηχάνημα ανύψωσης ψαριών στο συσκευαστήριο της Forkys.

Όπως προέκυψε από έλεγχο αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών (Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Χίου και Τμήμα Επιθεώρησης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία Χίου - Λέσβου) καθώς και με παρουσία εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Χίου και εκπροσώπου του Σωματείου μας, το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν διαθέτει 
τις κατάλληλες προδιαγραφές και ο χειριστής την κατάλληλη ειδικότητα και εμπειρία.

Το σωματείο μας εκφράζει την συμπαράσταση στον συνάδελφο με την ευχή να επιστρέψει υγιής στην εργασία του.

Παράλληλα όμως θέλουμε να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τους ακατάλληλους χώρους τα εξαντλητικά ωράρια και τις βασικές ελλείψεις σε επίπεδο υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο χαμός συναδέλφων τα προηγούμενα χρόνια και η συχνή πρόκληση ατυχημάτων.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους  απαράδεκτους μισθούς λειτουργούν αποτρεπτικά στην εύρεση εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού επιθεώρηση εργασίας λιμεναρχείο κτλ που κατ' επανάληψη έχουμε ενημερώσει για όλα τα παραπάνω να πράξουν τα αυτονόητα  Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χαρίζουμε σε κανένα.

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου μας να απευθύνονται σε μας για οτιδήποτε ζήτημα προκύπτει στο χώρο εργασίας τους ούτως ώστε το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο να παρεμβαίνουν εγκαίρως».

 

* Επισυνάπτεται η παρέμβαση - ανακοίνωση στήριξης και συμπαράστασης στο Σωματείο από το Εργατικό Κέντρο Χίου.
 

Σχετικά Άρθρα