Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Κατασκηνώσεις ΤΕΛΟΣ για φέτος, με απόφαση του Δημάρχου

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/07/2020 - 09:09
φωτο αρχείου

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Χίου, που στην χθεσινή φωτιά στους Βαβύλους, είδε με τα μάτια του την κατάσταση, που βρίσκεται το δάσος των Σκλαβιών.

Έτσι με παρέμβαση το πρωϊ στο Ράδιο – αλήθεια, έκανε γνωστό ότι έδωσε εντολή να μην λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις των Σκλαβιών.

Τα πράγματα εκεί είναι ανεξέλεγκτα, είπε, μέχρι να γίνουν παρεμβάσεις να καθαριστεί το δάσος και να υπάρξει μια στοιχειώδης ασφάλεια, καμιά Κατασκήνωση δεν θα λειτουργήσει.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.