Κατηγορία... τα 27 εκατ. από δωρεές;

Πέμ, 24/11/2022 - 07:11

Ενώ ακόμα δεν έχει απαγγελθεί καμιά κατηγορία κατά του πατ. Αντωνίου και κανενός στελέχους της Κιβωτού, αυτά που υπάρχουν είναι μόνο καταγγελίες, δημόσιες εκτελέσεις από τα... άγια κανάλια των Αθηνών και ο... αφορισμός του Αρχιεπισκόπου, ο οικονομικός έλεγχος της «Κιβωτού» έδειξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι την περίοδο 2017 – 2021 οι δωρεές στην οργάνωση «άγγιξαν» το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ η Κιβωτός εμφάνιζε πλεονασματικούς ισολογισμούς.

Συνεπώς τα λεφτά ήταν... πολλά και έπρεπε να αλλάξουν δρόμο, κάτι που εξηγεί απόλυτα τον βρώμικο πόλεμο που γίνεται στην Κιβωτό.

Σημειώνεται ότι με βάση τον νόμο, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία – εθελοντική μη κυβερνητική οργάνωση η «Κιβωτός του Κόσμου» και όλα τα άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δεν υποχρεούται να υποβάλλει φορολογική δήλωση για τα έσοδα που αφορούν στη δράση της.

Δηλαδή δωρεές από ιδιώτες και ιδρύματα, κρατικές επιχορηγήσεις και οτιδήποτε άλλο αφορά στη φιλανθρωπική τους δράση δεν χρειάζεται να δηλωθεί στην εφορία.

Οι οργανώσεις αυτές υποβάλλουν φορολογική δήλωση μόνο αν έχουν έσοδα από άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες που τους αποφέρουν κέρδη. Επίσης, το εκάστοτε υπουργείο μπορεί να επιβάλει έλεγχο στα οικονομικά τους στοιχεία.

Σχετικά Άρθρα