Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Κέντρο ανακυκλώσιμων στην ΒΙΑΛ... αλλά σε 2 χρόνια

Παρ, 08/02/2019 - 15:13

 

Δύο χρόνια θα χρειαστούν για να μπορέσει να δημιουργηθεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην πρώην ΒΙΑΛ, κατά την εκτίμηση του αντιδημάρχου καθαριότητας, Γιώργου Μπελέγρη.

Όπως είναι γνωστό ο χώρος επεστράφη στο δήμο μετά τη λήξη της συνεργασίας με την ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων και τώρα εκτός από τον καθαρισμό των αποθηκών και την επισκευή τους ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει για την αδειοδότηση της μονάδας, διαδικασία που θεωρεί ότι θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.

Παράλληλα, είπε, θα γίνει προετοιμασία για την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (πρέσες κ.λ.π), με το ίδιο να εκτιμά ότι συνολικά η διαμόρφωση του Κέντρου Διαλογής θα απαιτήσει ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα, η διαχείριση των υλικών θα γίνεται από ιδιώτη και ο Δήμος, όπως ανέφερε, θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση του έργου.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων
Παρ, 19/04/2019 - 18:43
Γιάννης Τζούμας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συμπολίτη μας Γιάννη Παληό και την οικογένειά του αλλά και σε όλους τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους από τις τράπεζές για οφειλές προς αυτές. Οι κατοικίες των πολιτών είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους και θα πρέπει να προστατευτούν με κάθε τρόπο!

Άλλη μια υπόθεση για πλειστηριασμό κατοικίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Άλλο ένα σπίτι το οποίο κινδυνεύει να «χαθεί» από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι αγωνίστηκαν για να το χτίσουν, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρό τους, να στεγάσουν την οικογένειά τους.

Πολλοί άνθρωποι εξαναγκάστηκαν σε τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες αλλά «τσακίστηκαν» από την κρίση, την ανεργία, τα μνημονιακά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και τη βαριά φορολογία. Μη μπορώντας να ανταποκριθούν στα ολοένα και αυξανόμενα έξοδά τους (σε σχέση με τα ολοένα και μειούμενα έσοδά τους) πολλοί πολίτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, αδυνατώντας να ανταποκριθούν (ανάμεσα στα άλλα και) στην αποπληρωμή των δανείων τους. Τα δάνειά τους «κοκκίνισαν» και τώρα οι Τράπεζες τους πιέζουν για διακανονισμούς και τους απειλούν ακόμα και με πλειστηριασμό της κατοικίας τους!

Οι πραγματικοί «μπαταχτσήδες» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο «κόκκινων» δανείων και των χρεών προς το Δημόσιο μένουν στο απυρόβλητο και σε ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο. Οι Τράπεζες δείχνουν το ανάλγητο και σκληρό τους πρόσωπο στους αδύναμους- απλούς πολίτες ενώ στους «έχοντες» δύναμη και εξουσία (πολιτική & οικονομική) κάνουν τα «στραβά μάτια». Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Καλούμε την κυβέρνηση να υψώσει τείχος προστασίας στην κατοικία όλων των οικονομικά «ασθενέστερων» πολιτών νομοθετώντας ανάλογα.