Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Κέντρο ανακυκλώσιμων στην ΒΙΑΛ... αλλά σε 2 χρόνια

Παρ, 08/02/2019 - 15:13

 

Δύο χρόνια θα χρειαστούν για να μπορέσει να δημιουργηθεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην πρώην ΒΙΑΛ, κατά την εκτίμηση του αντιδημάρχου καθαριότητας, Γιώργου Μπελέγρη.

Όπως είναι γνωστό ο χώρος επεστράφη στο δήμο μετά τη λήξη της συνεργασίας με την ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων και τώρα εκτός από τον καθαρισμό των αποθηκών και την επισκευή τους ο Δήμος θα πρέπει να φροντίσει για την αδειοδότηση της μονάδας, διαδικασία που θεωρεί ότι θα απαιτήσει αρκετό χρόνο.

Παράλληλα, είπε, θα γίνει προετοιμασία για την προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού (πρέσες κ.λ.π), με το ίδιο να εκτιμά ότι συνολικά η διαμόρφωση του Κέντρου Διαλογής θα απαιτήσει ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ.

Στο μεσοδιάστημα, η διαχείριση των υλικών θα γίνεται από ιδιώτη και ο Δήμος, όπως ανέφερε, θα προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για την ανάθεση του έργου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/01/2020 - 20:39

Ενώ ακόμη η Τουρκία μετρά τα θύματά της από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού σόκαρε την κοινή γνώμη αποκαλύπτοντας ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλου μεγέθους σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μέσα στα επόμενα 25 χρόνια.

«Στην Κωνσταντινούπολη περιμένουμε έναν σεισμό 7,5 Ρίχτερ. Ο πιθανός σεισμός που περιμένουμε είναι 7,5 Ρίχτερ. Άρα και εμείς εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σενάριο», δήλωσε ο Σοϊλού στο CNN Turk.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, οι σεισμολόγοι συζητούν εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη με πολλά ετοιμόρροπα κτίρια και 18 εκατ. κατοίκους, αλλά κανείς έως τώρα δεν είχε μιλήσει συγκεκριμένα για το πότε μπορεί να γίνει και ποιο θα είναι το μέγεθός του.

Ο Σοϊλού προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι στα σενάρια της κυβέρνησης υπάρχει ακόμη και το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Τοπ Καπί και το πώς θα προστατευτούν τα εκθέματα που φιλοξενούνται εκεί.

«Αν γίνει σεισμός εξετάζουμε τι θα συμβεί με όλα τα εκθέματα στο παλάτι του Τοπ Καπί. Αν καταρρεύσει όλο το παλάτι που θα τα μεταφέρουμε και πως θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr