Κλειδώνουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου οι υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ.

Τρί, 28/09/2021 - 15:49

Μετά την 1η Οκτωβρίου θα υπάρχει πλέον καταγεγραμμένο και επισήμως το ενδιαφέρον μελών της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο να διεκδικήσουν τη θέση του Προέδρου αλλά και των μελών στη Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος καθώς και στις τρεις δημοτικές τοπικές οργανώσεις (Χίου, Ψαρών και Οινουσσών).

Θυμίζουμε ότι στη Χίο η διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού  προκάλεσε εσωκομματικές τριβές με αποτέλεσμα στα μισά της θητείας της να παραιτηθεί ο Πρόεδρος και μέλη της προηγούμεης διοικούσας σε επίπεδο Νομού και να τοποθετηθεί από το κόμμα, ως νέα Πρόεδρος η Βιβή Ποταμούση.

Η κα Ποταμούση, μιλώντας σήμερα στο Ράδιο «Α» δήλωσε ότι δεν σκοπεύει – λόγω άλλων υποχρεώσεων – να θέσει υποψηφιότητα, σημείωσε ότι δεν έχει δηλωθεί μέχρι τώρα επισήμως ενδιαφέρον από συγκεκριμένα άτομα, κάτι που ωστόσο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα, αφού οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν το διάστημα από αύριο 29 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου.

Η περίπτωση των νησιών μας, εκτιμά η ίδια, λόγω του προσφυγικού έχει μια δυσκολία για την εμπλοκή ατόμων στα εσωκομματικά, πλην όμως θεωρεί ότι η νέα επιτροπή και ο Πρόεδρος μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό έργο, για την προώθηση κεντρικά ζητημάτων που απασχολούν τον τόπο.

Κατά την ίδια στα βασικά ζητούμενα για έναν Πρόεδρο της ΔΕΕΠ είναι να μπορεί να κρατήσει ισορροπίες -για να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά θέματα- να έχει συνεργασίες, επικοινωνιακές ικανότητες και να θέλει να δουλέψει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα για Πρόεδρος στα προαπαιτούμενα είναι και η συγκέντρωση 50 ατόμων που στηρίζουν την κάθοδό του, ενώ για τα απλά μέλη ο αριθμός μειώνεται στους 20.

Το ποιο θα είναι το εκλογικό Σώμα κι αυτό θα φανεί μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, προθεσμία κατά την οποία πρέπει να τακτοποιήσουν τη συνδρομή τους τα μέλη της ΝΔ, καταβάλλοντας ποσό 12 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα