Κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις καθυστερήσεις των εμβολίων στη Χίο προαναγγέλλει ο Αν. Μιχαηλίδης

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 18/02/2021 - 12:18
Ηχητικό απόσπασμα: 

To θέμα της καθυστέρησης των εμβολιασμών κατά της covid 19 στο νησί μας θα φέρει στο κοινοβούλιο ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής, ο οποίος σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε καταφέρεται της κυβέρνησης.

Αναλυτικά σημειώνει:

«Το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά άχρηστο να διαχειριστεί το μεγάλο ζήτημα του προγράμματος των εμβολιασμών κατά της covid19.

Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων που ήδη εμβολιάζονται, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, καθιστούν τον στόχο της δημιουργίας φράγματος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, άπιαστο στόχο. Παράλληλα η ηλικιακή ομάδα των 75-78 ετών έχει πρακτικά αποκλειστεί αυτή την στιγμή από το πρόγραμμα εμβολιασμού, μια και δεν κλείνονται καν ραντεβού για τους ανθρώπους αυτούς.

Ένα μεγάλο ζητούμενο στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι το αν γίνεται ισόνομη κατανομή των εμβολίων σε όλη τη χώρα, με βάση των αναλογικότητα σε κατοίκους της κάθε περιοχής. Παραμένει βέβαια το μεγάλο κενό για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της βορειοδυτικής Χίου, με τη μη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού. Αλλά και οι πολυδιαφημισμένες κινητές μονάδες εμβολιασμών είναι άφαντες. Τα άτομα με αναπηρία, τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν, αποκλείονται επίσης από τους εμβολιασμούς. 

Το νησί μας δίνει για μια ακόμα φορά την εικόνα της εγκατάλειψης στη μοίρα του και στον τομέα των εμβολισμών. Το ζήτημα αυτό, μαζί με τα θέματα που προκύπτουν και στα άλλα νησιά, θα τα αναδείξουμε στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

 

sti_voyli_i_kathysterisi_ton_emvoliasmon_sti_hio

Σχετικά Άρθρα