Κώστας Μαρδάς: Απ΄ τα πολλά χαστούκια, ο Ερντογάν, θα είχε πέσει …

Κυρ, 02/10/2022 - 17:40

Τις υπερβολές του ελληνικού τύπου και των καναλιών , που εδώ και χρόνια βάζουν μέρα παρά μέρα , τον  τίτλο… «χαστούκι στον Ερντογάν»,  ερμηνεύοντας ενέργειες ή ανακοινώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε. επικριτικές για τον Τούρκο Πρόεδρο, σχολίασε ο Κώστας Μαρδάς, στη σαββατιάτικη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στο κανάλι BLUE SKY.

«Μετά από τόσα χαστούκια που του έχουμε δώσει θα…. είχε πέσει προ πολλού κάτω λιπόθυμος», είπε χαρακτηριστικά με αφορμή την σχετική τιτλοφόρηση της τροπολογίας που κατέθεσε ο φιλέλληνας γερουσιαστής Μενέντεζ στην αμερικανική Γερουσία και η οποία θέτει  όρους πώλησης των αμερικανικών F 16 στην Τουρκία, αλλά- όπως ισχυρίστηκε -  δεν συνιστά γενικό « μπλοκάρισμα».

Αφού υπογράμμισε το θαυμασμό του για τον  αγώνα του γερουσιαστή κατά του αυταρχικού και αντιδυτικού Τούρκου Προέδρου, δείχνοντας στην κάμερα το κείμενο της τροπολογίας, αποκάλυψε ότι:

« Ναι μεν ζητά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να πιστοποιήσει στο κογκρέσο την αποχή της Τουρκίας από υπερπτήσεις, όμως δεν περιλαμβάνει τις παραβάσεις του FIR Αθηνών, δεν περιλαμβάνει τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και δεν περιλαμβάνει τις παραβιάσεις στα χωρικά μας ύδατα …».

Εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ψηφισθεί η τροπολογία στη Γερουσία και μετά να πανηγυρίσουμε, επισημαίνοντας ότι οι Δημοκρατικοί ισοψηφούν με τους Ρεπουμπλικανούς και, σύμφωνα με το Σύνταγμα, σε περίπτωση ισοψηφίας υπερτερεί η ψήφος της Αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις η οποία προεδρεύει του Σώματος.

Πληροφόρησε επίσης ότι ο Πρόεδρος Μπάϊντεν έχει δηλώσει στον Ερντογάν κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 30 Ιουνίου πως ο ίδιος ήταν υπέρ της πώλησης , αλλά η αρμοδιότητα έγκρισης  ανήκει στο κογκρέσο , διαβεβαιώνοντας πάντως ότι… «πιστεύω  πως θα το πετύχουμε…».

Θύμισε ακόμη τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μπλίνκεν : «Αν δεν τους πουλήσουμε εμείς , θα τους πουλήσουν άλλοι…».

Χωρίς να αποκλείει τίποτα , ο Κώστας Μαρδάς παρέπεμψε «στη μάχη της Γερουσίας…».

Σχετικά Άρθρα