Κώστας Μαρδάς :  Διερευνητικές υποχωρήσεις  για το μισθό «ειρήνης» …

Σάβ, 10/04/2021 - 18:49

«Έχει δίκιο ο Καραμανλής, όταν λέει ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο του Ελσίνκι Φιλανδίας το 1999, έδινε το δικαίωμα στην Τουρκία να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για το μοναδικό ζήτημα που αναγνωρίζει η Ελλάδα, δηλαδή την υφαλοκρηπίδα, αλλά και για ..άλλες αξιώσεις της , αφού το κείμενο περιείχε τη φράση «συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα»… Δηλαδή γκρίζες ζώνες και αποστρατικοποίηση νησιών …Άρα διαπραγματευόταν  εθνική κυριαρχία …».

Αυτό τόνισε ο δημοσιογράφος  Κώστας Μαρδάς, την Παρασκευή, στον αθηναϊκό κανάλι Blue Sky, ως συγγραφέας του βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ , που κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση, καλεσμένος του Νίκου Χιδίρογλου . 

«Αλλά έχει δίκιο και ο Σημίτης- πρόσθεσε -  όταν αποκαλύπτει  αυτό που πρώτος και μόνος έχω πει στις τηλεοπτικές μου αναλύσεις : Ότι  όλες οι κυβερνήσεις , από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα, συζήτησαν με τους Τούρκους το εύρος των χωρικών μας υδάτων, που αποτελεί εθνική κυριαρχία, προτείνοντας τη μερική επέκταση , υποχωρώντας από τις δημόσιες διακηρυγμένες θέσεις τους, προκειμένου να αποφύγουν τον πόλεμο …».

 

Εξηγώντας την κόντρα Σημίτη – Καραμανλή, με αφορμή την έκδοση τόμου με τίτλο «Η στρατηγική του Ελσίνκι», από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης, ο συμπατριώτης μας αναφέρθηκε σε όσους παριστάνουν τους ανένδοτους, αλλά τελικά …υπερψηφίζουν τους πολιτικούς αρχηγούς που συκοφαντούν  για… «προδοσία». Και ανέφερε ως παράδειγμα τον Κώστα Σημίτη ο οποίος, στις 31 Ιανουαρίου 1996, πιεζόμενος από τον Κλίντον και προκειμένου να αποφύγει τον πόλεμο, δέχθηκε να υποσταλεί η ελληνική σημαία στα Ίμια και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους  επιβραβεύτηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές.

« Διότι, όπως αποδεικνύει η εκλογική πραγματικότητα, οι ψηφοφόροι επιλέγουν το κόμμα τους, σε μεγάλο ποσοστό, με κριτήριο το μισθό, τη σύνταξη , τα επιδόματα και τα δικαιώματα… Και βεβαίως, την ειρήνη… Ασχέτως αν είναι έντιμη ή όχι…».

 

Ακολουθεί η ανάλυσή του.

Χρόνος στο βίντεο :

 07. 40 έως 30. 59

     

 

https://blueskytv.gr/2021/04/%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%bf%...

Σχετικά Άρθρα