Κώστας Μαρδάς: Το Δίκαιο των αιχμαλώτων (που ξεχάσαμε το ’22…)

Κυρ, 16/01/2022 - 19:29

Το τουρκικό κράτος είναι και τώρα υπόλογο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αφού δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις βαρβαρότητες, τις σφαγές, τις ταπεινώσεις και τους εξανδραποδισμούς, είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος την Κυριακή το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ με τον Γιάννη Σκάλκο και τη Νίνα Κασιμάτη.

Κληθείς να σχολιάσει την επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την ποντιακή γενοκτονία, χαρακτήρισε εύστοχο τον χαρακτηρισμό της «ανείπωτη βαρβαρότητα», αλλά σημείωσε ότι:

«Πράγματι στο άρθρο 59 της Συνθήκης της Λωζάνης, η Ελλάδα παραδέχθηκε τις ακρότητες που διέπραξαν η ελληνική διοίκηση της Σμύρνης και ο ελληνικός στρατός εναντίον Τούρκων αμάχων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αποζημιώσεων στο τουρκικό κράτος…».

«Αλλά –συνέχισε– σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, υπό τη φωτισμένη ηγεσία του στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, οργάνωσαν στις 15 Δεκεμβρίου 2021, στο Πολεμικό Μουσείο, Ημερίδα για την παρουσίαση του Εγχειριδίου Δικαίου Ενόπλων Συγκρούσεων. Το εγχειρίδιο ορίζει πώς κάθε διοικητής μεγάλου σχηματισμού θα διαθέτει νομικό σύμβουλο από τη Διεύθυνση Νομικού Σώματος, στον οποίον θα τίθενται υπόψιν τα σχέδια επιχειρήσεων ώστε να μην αποτελούν στόχους νοσοκομεία, σχολεία και άμαχοι».

Ο Χιώτης δημοσιογράφος, που ήταν προσκεκλημένος στην παραπάνω πρωτοποριακή εκδήλωση μαζί με τον δικό μας, Χιώτη εκ γυναικός, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Χρήστο Δρίβα, ανέφερε τα λόγια του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ: «Η στρατιωτική αρετή δεν είναι μόνο η ανδρεία στη μάχη, αλλά και η ανδρεία του σεβασμού των αιχμαλώτων».

Ακολουθεί η πλήρης ανάλυση του Κώστα Μαρδά, με το Ημερολόγιο Προκλήσεων στο Αιγαίο και την αποκάλυψη εισήγησης Τούρκου αποστράτου για να διορίσει ο Ερντογάν… διοικητή των κατεχόμενων από την Ελλάδα νησιών μας!

Χρόνος βίντεο: 02.51: https://www.ertflix.gr/series/ser.147985-ert-sabbatokuriako

Σχετικά Άρθρα