Κώστας Μαρδάς: Η Ελλάδα και οι παραβιάσεις δυναμώνουν...

Δευ, 26/12/2022 - 18:40

«Το 2022 κλείνει βρίσκοντας την Ελλάδα δυναμωμένη διπλωματικά και εξοπλιστικά», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος ως αναλυτής στα ελληνο-τουρκικά, το Σάββατο, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Και εξήγησε:

• Έχουν έρθει 10 Ραφάλ από τα 24 που περιμένουμε…   

• Εκσυγχρονίσθηκαν 4-F16 από τα 83 που έχουμε…

• Χτίζεται στη Γαλλία η πρώτη φρεγάτα Μπελαρά, σε σύνολο τριών που έχουμε παραγγείλει, ενώ συνεχίζονται και άλλα προγράμματα.

• Η Γερμανία επί καγκελαρίου Σολτς μετεστράφη υπέρ ημών, σε σχέση με την φιλοτουρκική Μέρκελ, δηλώνοντας ότι οι παραβιάσεις συνιστούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ότι η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη…

Από την άλλη πλευρά, ο δημοσιογράφος ανέδειξε την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, επικαλούμενος στοιχεία από το ΓΕΕΘΑ:

«Το χρόνο που πέρασε η Τουρκία έκανε 10.000 παραβιάσεις στο Αιγαίο και 265 εμπλοκές, έναντι 2.700 παραβιάσεων και 50 εμπλοκών το 2021».

 Και διερωτήθηκε:

«Τα στοιχεία αυτά, τι άλλο δείχνουν παρά την προσπάθεια του Ερντογάν να προκαλέσει… φιρί φιρί επεισόδιο στον αέρα για να επεκταθεί;».

Ο Κώστας Μαρδάς έκλεισε την παρέμβασή του ευχόμενος Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά χωρίς πυρηνικό πόλεμο...

Ακολουθεί το βίντεο με τις σύντομες παρεμβάσεις του πτέραρχου Ιατρίδη, του διεθνολόγου - βουλευτή της ΝΔ Καιρίδη και του λέκτορα της Οξφόρδης Δουδωνήhttps://www.youtube.com/watch?v=DrxejXP9HYs

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα