Κώστας Μαρδάς: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξέχασε τους πεσόντες των Ιμίων!

Πέμ, 04/02/2021 - 17:50

«Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την κρίση των Ιμίων, αλλά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν βρήκε να πει δυο λόγια για τη θυσία των τριών αξιωματικών μας», είπε ο Κώστας Μαρδάς, καλεσμένος ως αναλυτής στο Εκρηκτικό Δελτίο του αθηναϊκού καναλιού ART, Τετάρτη βράδυ.

Και συνέχισε:

«Η κυρία Πρόεδρος, με αφορμή αυτή τη μαύρη μέρα, θα μπορούσε να γράψει κάποια λόγια μνήμης για τη θυσία τους στο τουίτερ της, όπου είναι λαλίστατη… Θα μπορούσε να εναποθέσει ένα μπουκέτο λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που είναι στην πλατεία Ρηγίλλης , εκεί κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο… Θα μπορούσε να καλέσει στο γραφείο της τις συζύγους των νεκρών -όπως κάλεσε τη Σοφία Μπεκατώρου -και ορθώς - παραβιάζοντας όμως το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων…».

Ο χιώτης δημοσιογράφος, επεσήμανε τη ζημιά που έχει προκληθεί από τους κακούς χειρισμούς εκείνης της κρίσης, που κορυφώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1996, αλλά …συνεχίζεται μέχρι σήμερα:

«Σε αυτά τα 25 χρόνια καμία κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε την ελληνική κυριαρχία στις δύο ελληνικότατες νησίδες , δείχνοντας… σεβασμό στην συμφωνία Σημίτη- Τσιλέρ να μην υπάρχουν πλοία, στρατιωτικές δυνάμεις και σημαίες Ελλάδας - Τουρκίας.

Συμφωνία που αναγκάστηκε, ο ανίδεος περί τα στρατηγικά Κώστας Σημίτης, να αποδεχθεί, καθώς ο Κλίντον, όπως έκαναν όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι των ΗΠΑ, που παρενέβησαν στις κρίσεις 1964- 1967- 1974,  ως κηδεμόνες να μας σώσουν από τους Τούρκους, απειλώντας πως αν δεν κάνουμε πίσω, τότε θα αφήσουν να εξελιχθεί μια ρήξη με κίνδυνο να υποστεί η Ελλάδα ένα λουτρό αίματος. Βέβαια, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η ακεραιότητα της Ατλαντικής Αδελφότητας…».

Δικαιολόγησε  ρεαλιστικά την μετέπειτα στάση  των Πρωθυπουργών μετά τον Κώστα Σημίτη:

«Δεν έκαναν επιβεβαίωση, γιατί αν στέλναμε πολιτικό προσωπικό ή στρατιωτικό προσωπικό στις δύο νησίδες, αυτό θα σήμανε έναρξη μιας νέας κρίσης… Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι πρέπει να έχουμε πολιτικές ηγεσίες που δεν  πρέπει να κλιμακώνουν άκριτα μια κρίση , γνωρίζοντας ήδη από την περίοδο της ειρήνης πώς να διαχειρίζονται και τον πόλεμο και την ειρήνη.

Το άλλο συμπέρασμα είναι ότι οφείλουμε να είμαστε αυστηροί ακόμη και στις ηγεσίες που ψηφίζουμε.

Αντί όμως ο κ. Σημίτης να λογοδοτήσει σε δικαστήριο ή σε μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, τον εκλέξαμε Πρωθυπουργό μόλις οκτώ μήνες από την υποστολή της σημαίας , στις εκλογές του 1996, δίνοντάς του ένα 41 % .  Ας τα βλέπουν αυτά και κάποιοι υπερπατριώτες… Διότι ευθύνη για τα Ίμια δεν έχουν μόνο οι Σημιτικοί… Έχουν και οι παπανδρεϊκοί.

Που δεν δρομολόγησαν νωρίς τις διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα, αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου, από τον Νοέμβριο του 1995, βρισκόταν σε κατάσταση βυθιότητας στο Ωνάσειο…».

 

(Ακολουθεί το βίντεο με την πλήρη ανάλυσή του με χρόνο από 1.10 έως 1. 24): http://www.arttv.info/2021/02/hd-3221.html

Σχετικά Άρθρα