Κώστας Μαρδάς:  Η Τουρκία διεκδικεί…Exxon Mobil… (και όχι μόνο!).

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/08/2019 - 07:37

«Εκτός από τον απεχθή Κορκονέα , που για μένα είναι ο …"Κουφοντίνας" της δημόσιας τάξης, υπάρχουν και τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ, όπου ο Ερντογάν κάνει εγκλήματα κατά του Διεθνούς Δικαίου», είπε χθες καλεσμένος στον ΣΚΑΊ στην εκπομπή που παρουσιάζουν Πιτταράς και Ανδρίτσος.
Και συνέχισε αποκαλύπτοντας την NAVTEX  που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, διεκδικώντας 7.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας στην κυπριακή ΑΟΖ  :
«Για πρώτη φορά σε Ναυτική Αναγγελία η Τουρκία χαρακτηρίζει ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ θαλάσσια οικόπεδα όπου δραστηριοποιούνται πετρελαϊκοί κολοσσοί, θεωρώντας ότι έχει δικαίωμα υποθαλάσσιων ερευνών και γεωτρήσεων! Πρόκειται για τo βυθοτεμάχιo 6 της γαλλικής ΤΟΤΑL και της ιταλικής ΕΝΙ, το 10 της αμερικανικής EXXON MOBIL, το 11 της TOTAL - ΕΝΙ , το 12 της αμερικανοϊσραηλινής NOBLE ENERGY και το βυθοτεμάχιο 5 που δεν είναι αδειοδοτημένο.
Στο εύλογο ερώτημα των δημοσιογράφων για την ...γαλλική ασπίδα ,απάντησε:
«Προσοχή μην πάθουμε καμιά ...αποπνιξία από το πολύ γαλλικό … 'αρωμα. Διότι τα τουρκικά γεωτρύπανα Φατίχ και Γιαβούζ και το ερευνητικό Μπαρμπαρός, εισέβαλαν στην κυπριακή ΑΟΖ υπό την ανοχή της Γαλλίας, αλλά και  της Αμερικής, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ελλάδας..».

 

Και συνέχισε με την θέση του που διαφοροποιείται πλήρως από τους γνωστούς αναλυτές των ελληνοτουρκικών :
«Τελικά, οι αδελφοί μας Κύπριοι υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους …
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ο διεθνής οργανισμός NAVTEX, δια του αρμόδιου για τη Μεσόγειο Πολεμικού Ναυτικού της Ισπανίας, δέχεται εδώ και ένα χρόνο τις παράτυπες Ναυτικές Αναγγελίες, για λόγους προστασίας της ναυσιπλοϊας... Μαζί με τις ελληνικές και τις κυπριακές..».

 Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος  κατέληξε :

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ...

ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ...

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΊΑ...

ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ...».

 

Σχετικά Άρθρα