Κώστας Μαρδάς: Να ανακληθεί η θετική ατζέντα Ε.Ε.- Τουρκίας

Δευ, 02/08/2021 - 17:53

Την εφαρμογή του όρου της αναστρεψιμότητας στη θετική ατζέντα Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας , όπως αποφάσισε η σύνοδος κορυφής της 24 Ιουνίου, σε περίπτωση υποτροπής πρότεινε ο Κώστας Μαρδάς, μετά τις συνεχώς κλιμακούμενες προκλήσεις του Ερντογάν στον Έβρο, στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Μιλώντας ως αναλυτής στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Οικονόμου, αφού προηγήθηκε η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το θάνατο Τούρκου με δήθεν ελληνικά πυρά από την ελληνική όχθη του Έβρου, τόνισε  για τους διακινητές:

«Με βάση την αρχή της εθνικής κυριαρχίας, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται με κάθε μέσο τα σύνορά της. Τελεία και παύλα !..Κατηγορούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η Τουρκία καθώς, παρά τη δραστική μείωση των μεταναστευτικών ροών που πέτυχε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το 2020, έφθασαν παράνομα από Έβρο - Αιγαίο 14.000 αλλοδαποί.

Η είσοδος έχει οργανωθεί από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή, με λειτουργία αρχιδιακινητή από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής τρομοκρατίας που ασκεί εις βάρος των συνόρων μας, εκμεταλλευόμενος ανθρώπους που -για να είμαστε δίκαιοι- βομβαρδίζει η… χριστιανική Δύση…».

Και συνέχισε:

«Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανακληθεί η θετική ατζέντα Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, που προβλέπει 3, 5 δις ευρώ στην Τουρκία για τους πρόσφυγες που φιλοξενεί εδώ και χρόνια και επέκταση της Τελωνειακής Ένωσης, βάσει της οποίας τα βιομηχανικά προϊόντα της και τα μεταποιημένα γεωργικά εξάγονται στα κράτη - μέλη χωρίς δασμούς, με αποτέλεσμα να κερδίζει κάθε χρόνο 70 δις ευρώ. Αλλά η θετική ατζέντα έχει τον όρο να σταματήσει η Άγκυρα τις παρανομίες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλιώς επαναξιολογείται…»

Στο ερώτημα του Δημήτρη Οικονόμου, αν προβλέπει ένταση μέσα στο καλοκαίρι, απάντησε ότι μιλάει από το χωριό μου Θολοποτάμι της ακριτικής Χίου, η οποία απέχει 9 μίλια από τα μικρασιατικά παράλια, δηλαδή 9 μίλια από την απειλητική Στρατιά Αιγαίου, προειδοποιώντας πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει μια τουρκική επιχείρηση κατά νησιού μας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι η Στρατιά Αιγαίου στη Σμύρνη αριθμεί 120.000 προσωπικό, ότι στο ναύσταθμο της Φώκαιας υπάρχουν 4.000 λέμβοι πεζοναυτών για αποβατική ενέργεια, ότι κοντά στη Σμύρνη υπάρχουν δύο πολεμικά αεροδρόμια -το ένα στο Τσίγκλι και το άλλο στο Γκιαζεμίρ- που φιλοξενούν πολεμικά αεροσκάφη τα οποία μπορούν να φθάσουν πάνω από τη Χίο σε λιγότερα από 4 λεπτά!

«Γι αυτό χαιρετίζω τη διακήρυξη του Έλληνα Πρωθυπουργού πως δεν πρόκειται σαν συζητήσει θέμα αποστρατικοποίησης, κόντρα στη Μέρκελ που το έχει ζητήσει, όπως και ο Πομπέο…» κατέληξε.

Ακολουθεί το βίντεο της εκπομπής. Χρόνος 02.02: https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/simera/2021-08-02-06

Σχετικά Άρθρα