Κώστας Μαρδάς: Οι ΗΠΑ προ των ευθυνών τους...

Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 18/06/2022 - 12:04

«Είναι καιρός η κυβέρνηση να απευθυνθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες -στις οποίες δίνουμε τόσες Βάσεις- και να τις θέσει προ των ευθυνών τους, αφού ο Ερντογάν κάνει… ό,τι μπορεί με τις 2.800 παραβιάσεις για να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο, καθώς οι Αμερικάνοι τον χαϊδεύουν…».

Την θέση αυτή επανέλαβε ο Κώστας Μαρδάς μιλώντας στην εκπομπή του «Χωρίς χρώμα», που παρουσιάζει ο Γιώργος Βαθιώτης στο αθηναϊκό κανάλι ΑΡΤ (15/ 6).

Ο Χιώτης δημοσιογράφος έσπευσε να προσθέσει το γνωστό του σλόγκαν:

«Λέω ότι μπορεί και να μην γίνει κανένα επεισόδιο, αν εμείς κάνουμε… θερμή υποχώρηση…».

Και εξήγησε:

«Η υποχώρηση είναι και αυτή μια τακτική… Την οποία επιλέγεις εσύ, αλλά μπορεί να μας την επιβάλλουν οι Σύμμαχοί μας…».

Ξεκαθάρισε πάντως, πως «αν δεν θέλουμε κανένα συμβιβασμό μέσω διαπραγματεύσεων ή μέσω της Χάγης, τότε η άλλη προοπτική είναι η άμυνα… Εκτός και αν συμφωνηθεί ένα αμοιβαίο πάγωμα δραστηριοτήτων στις ΑΟΖ Ελλάδας - Τουρκίας, όπως έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1976 στη Βέρνη με την κρίση του Χόρα και ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1987 με την κρίση του Πίρι Ρέϊς που κατέληξε στο Νταβός…».

Στο ερώτημα του παρουσιαστή από πού ωθείται ο Ερντογάν, απάντησε ότι ωθείται από τη βαθειά του πίστη ότι έχει ιστορικό προορισμό να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις σημερινές συνθήκες, υπερβαίνοντας τον Κεμάλ, ο οποίος δυνάμωσε την Τουρκία, οδηγώντας την προς τη Δύση, αλλά την μίκρυνε. Δύναμή του είναι η μεγάλη στρατηγική αξία της χώρας του, που σέβονται Αμερικάνοι και Γερμανοί…

loverdos_nd_mardas_syriza_konstantopoylos_pasok_k._mardas_toyrkikes_prokliseis_aigaio

Σχετικά Άρθρα