Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Κώστας Μαρδάς: Το περιλάλητο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι δίκοπο μαχαίρι...

Σάβ, 14/12/2019 - 07:42

Αυτό υποστήριξε καλεσμένος στονΣκάϊ ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κ. Μαρδάς, σημειώνοντας στο ιστολόγιο του.

"Τυχόν προσφυγή της Ελλάδας στο περιλάλητο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι δίκοπο μαχαίρι...

Από τη μια δημιουργεί μια εκτόνωση, με τη χώρα μας να κερδίζει χρόνο...

Αλλά: Προσοχή:

Από την άλλη, οδηγεί σε ένα επικίνδυνο αδιέξοδο, καθώς το 1976 με την κρίση του "Χόρα", η Ελλάδα , επί Πρωθυπουργίας Κωσνατντίνου Καραμανλή, έχασε στο αίτημά της για λήψη ασφαλιστικών μέτρων ΟΗΕ- Δικαστηρίου κατά του ερευνητικού πλοίου της Τουρκίας.
Το Δικαστήριο απεφάνθη ότι η τυχόν ζημιά που προκάλεσε η Τουρκία με τα...επιστημονικά χτυπήματα επί της υφαλοκρηπίδας, δεν ήταν ...ανεπανόρθωτη !

Και δέχθηκε το αίτημα της Άγκυρας, που συμπεριελήφθη σε επιστολή της- υπόμνημα προς το Δικαστήριο, να απορριφθεί το ελληνικό αίτημα προσωρινών μέτρων ...

Να γιατί , από τότε που μπήκε ανενόχλητο από φίλους και συμμάχους και εταίρους στην αφρούρητη κυπριακή ΑΟΖ, το γεωτρύπανο Φατίχ, φαγώθηκα να προειδοποιώ ότι :
Οι Κύπριοι πολιτικοί ηγέτες,
έπρεπε πρώτα να εξασφαλίσουν την φύλαξη της ΑΟΖ
και μετά να προχωρήσουν στις γεωτρήσεις...

Τώρα, υπερκλιμάκωσαν την κρίση , σε μια εποχή ελληνικής μετα - χρεοκοπίας...με τον Ερντογάν να μας έχει κυκλώσει από το νότο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να εκδίδει ανακοινώσεις άνευ πρακτικού αποτελέσματος , ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες να τον ανέχονται...Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον...

Ακολουθεί η ανάλυσή μου στους φιλόξενους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, την περασμένη Τρίτη, όπου έδειξα την απόφαση- κόλαφος για την Ελλάδα...

Πριν η κ. Μπακογιάννη σπεύσει να προτείνει την προσφυγή μας στο Δικαστήριο αυτό, ας έριχνε μια ματιά στο βιβλίο μου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, όπου έχω ειδικό κεφάλαιο για την γκάφα τη κυβέρνησης Καραμανλή...που επικρίθηκε τότε από πολλούς έγκυρους νομικούς..."

Χρόνος στο βίντεο: Από 24.00 'ως 34.00

http://www.skaitv.gr/ep…/enimerosi/atairiastoi/2019-12-10-10

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 19/01/2020 - 20:55

Πιθανότητα διάσπασης της παναιγιακής κινητοποίησης της Τετάρτης διαφαίνεται στο ορίζοντα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν φορείς, προεξάρχοντος του ΚΚΕ, που διαφωνούν με το τελικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί, με την αφίσα που κυκλοφορεί, που παρακάμπτει το προσφυγικό πρόβλημα, αναφέροντας μόνο το μεταναστευτικό και από το γεγονός ότι φημολογείται ότι για παράδειγμα στην περίπτωση της Χίου θα υπάρξει μόνο ως ομιλητής ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.  

Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν δεν είναι απίθανο να δούμε τελικά δυό συγκεντρώσεις και στο θέμα αυτό.