Κώστας Μαρδάς: Προς… «πανδημία» γεωτρήσεων , μετά την ήττα του Έβρου

Πέμ, 02/04/2020 - 17:39

Μπορεί η Τουρκία να μετρά κάθε μέρα εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού, μπορεί να κλυδωνίζεται η τουρκική οικονομία, μπορεί να ανεστάλη η παρουσίαση νεοσυλλέκτων στα κέντρα εκπαίδευσης, όμως ο Ερντογάν φαίνεται να θέλει να συνεχίσει τον «πόλεμο των γεωτρήσεων» , όπως επισημαίνει ο Κώστας Μαρδάς στο προφίλ του στο facebook. Συγκεκριμένα, ο Χιώτης δημοσιογράφος στην Αθήνα, που δεν εφησυχάζει , παρ΄ότι βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, αλλά «με τα μυαλά έξω»,  προειδοποιεί, γράφοντας το παρακάτω κείμενο, προετοιμάζοντας το νέο του βιβλίο για τον …ιό Ερντογάν:      

«Εν μέσω κορωνοϊού , ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας ανήγγειλε οτι το νεοαποκτηθέν γεωτρύπανο "Κανουνί" (προς τιμή του ούτως επονομαζόμενου κατακτητή Μωάμεθ, δηλαδή "Νομοθέτης" ) , θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τον προσεχή Ιούνιο , αφού ελεγχθεί το πλήρωμά του για ιό, στο λιμάνι της Μερσίνας.

« Πρόκειται περί του πλοίου που αγόρασε πρόσφατα ο Ερντογάν, σε δημοπρασία στο Λονδίνο και το οποίο ορισμένοι διεθνολόγοι χαρακτήρισαν..."σαπάκι",  γιατί κόστισε όχι πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια. Και όμως, με τις αναβαθμίσεις σε τουρκικό ναυπηγείο στην Κωνσταντινούπολη , ο Σουλτάνος μπορεί  να συνεχίσει με το νέο του απόκτημα, ναυπηγήσεως του 2012, από τη Samsung στη Νότια Κορέα, τον πόλεμο των γεωτρήσεων... Ειδικά τώρα, που είναι… κακιωμένος, αφού έχασε  ( αναπάντεχα !..)   από τον Κυριάκο Μητσοτάκη , την μάχη του Έβρου...».

Ο δημοσιογράφος , που είχε προβλέψει την ελληνοτουρκική κρίση με το βιβλίο του ΠΡΟ –ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, θέτει ξανά το ζήτημα του κατά πόσο πέφτουν μέσα οι …πανεπιστημιακοί  που καλούνται στα κανάλια:

«Προφανώς, οι αναλυτές δεν έμαθαν οτι το γεωτρύπανο, μήκους 280 μέτρων, με πλήρωμα 35 ατόμων, είχε εκ κατασκευής τη δυνατότητα να φθάσει σε βάθος 12.000 μέτρων, υπερβαίνοντας τις δυνατότητες του "Φατίχ" και του " Γιαβούζ "».

Και θυμίζει :

« Το "Φατίχ" ξεκουράζεται , μετά τις γεωτρήσεις διχοτόμησης , ενώ το "Γιαβούζ" εξακολουθεί τις γεωτρητικές του δραστηριότητές στο..."Γαλλικό" οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ...Εις πείσμα κάποιων υπερ- προβεβλημένων καθηγητών , που διαβεβαίωναν,  προ ενός έτους,  στις τηλεοπτικές εκπομπές οτι η Τουρκία δεν είχε τις δυνατότητες να χτυπήσει, παρά μόνο στα ...ρηχά της Αττάλειας!..

… Και ονόματα δε λέμε ε;»

 

Σχετικά Άρθρα