Κώστας Μαρδάς: Σωστή η …μη βύθιση του διαλόγου, αλλά…

Δευ, 14/09/2020 - 20:05

Κώστας Μαρδάς: Σωστή η …μη βύθιση του διαλόγου, αλλά…

«Το δίλημμα που μας θέτει ο Ερντογάν, είναι:

Διάλογος για όλα ή ...Ορούτς Ρέις...Και στο βάθος ...πόλεμος...», είπε ο Κώστας Μαρδάς, μιλώντας στο κυριακάτικο δελτίο ειδήσεων του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY.

Kαι συνέχισε:

 «Δεδομένης της σημερινής κατάστασης των εξοπλισμών της Ελλάδας, ορθώς ο Πρωθυπουργός δέχεται το διάλογο για αοζ- υφαλοκρηπίδα, προετοιμάζοντας παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις δια παν ενδεχόμενο...

Σωστά, απέφυγε να παρεμποδίσει το Ορούτς Ρέις , παρ΄ότι είχε επανειλημμένως αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα ανεχόταν παραβίαση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Προφανώς, γιατί το πλοίο, παραβίασε την εθνική κόκκινη γραμμή , πραγματοποιώντας επί 33 ημέρες έρευνες, αλλά έπλεε στα διεθνή ύδατα και σε μη οριοθετηθείσα ελληνική υφαλοκρηπίδα... Αν και, η υφαλοκρηπίδα αποτελεί δικαίωμα "εκ των πραγμάτων και αυτοδικαίως" . Κυρίως, όμως γιατί ένα θερμό επεισόδιο θα επεκτεινόταν σε όλο μέτωπο ΄Εβρος- Αιγαίο- Καστελόριζο- Κύπρος...».

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος έκανε μια ιστορική αναδρομή διαλόγου :

 «Έτσι, ο Πρωθυπουργός, υπό τις τουρκικές απειλές, οδηγείται σε διαπραγματεύσεις , όπως οδηγήθηκε : στην κρίση του 1976 ο Καραμανλής στη Βέρνη, στην κρίση του 1987 ο Παπανδρέου στο Νταβός, στην κρίση του 1996 ο Σημίτης στην... Αθήνα- Ουάσινγκτον

και στην κρίση 2015- 2019 ο Τσίπρας στις διερευνητικές συνομιλίες , αποφεύγοντας και αυτός να παρεμποδίσει, πάνω από μία ημέρα,το άοπλο Μπαρμπαρός στην κρίση του Οκτωβρίου 2018...».

Και κατέληξε :

«Το θέμα είναι ως πότε θα υποκύπτουμε στον ...διάλογο, με ....μοναδικό θέμα τι θα παραδώσουμε στην Τουρκία, ενώ εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα απολύτως!...».

Την οκτάλεπτη ανάπτυξη των απόψεών του, επί των ..."μονότονων" επιθέσεων του Ερντογάν , μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κυριακάτικο δελτίο του BLUE SKY, που ακολουθεί.

Xρόνος στο βίντεο: 14.00 έως 22.00

 

http://blueskytv.gr/2020/09/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-13-9-2020/

 

Σχετικά Άρθρα