Κώστας Μαρδάς: Τι θα πρωτοκάνουμε; Εκλογές ή πόλεμο;  

Κυρ, 08/01/2023 - 18:58

«Μα , είμαστε στα καλά μας; Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στην Κρήτη προεκλογικά και με υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Τί θα πρωτοκάνουμε; Πόλεμο ή εκλογές;».

Με αυτά τα λόγια επανέλαβε ο Κώστας Μαρδάς τις επιφυλάξεις του για την προοπτική να πάει η Ελλάδα τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια νοτίως της Κρήτης, μιλώντας στη Σαββατιάτικη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα στο ΒLUE SKY.

Έχοντας μελετήσει τις ελληνοτουρκικές κρίσεις από το 1955 μέχρι σήμερα, εκφράζει τις αντιρρήσεις του ερχόμενος σε κόντρα με απολίτικους διεθνολόγους και απόστρατους που -κατά την άποψή του- παραβλέπουν το συσχετισμό δυνάμεων και οδηγούν την κυβέρνηση σε ένοπλη ρήξη με την Τουρκία καθώς ο Ερντογάν απειλεί με πυραυλικά πλήγματα την ελληνική πρωτεύουσα.

Όπως σε άλλες παρεμβάσεις του, έτσι και στην παρέμβασή του αυτή, επικαλέσθηκε τις δυσμενείς συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει η επέκταση, παρουσιάζοντας τα επιχειρήματά του που είναι:

Η αντίθεση ΗΠΑ - Ρωσίας, η αναβαθμισμένη υπόσταση της Τουρκίας λόγω μεσολάβησης στο ουκρανικό, η μη ολοκλήρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και άλλα.

Αναλυτικά η παρέμβασή του στο χρόνο 50.00 του βίντεο που ακολουθεί: https://www.youtube.com/watch?v=DI-TGxz1XuY

Σχετικά Άρθρα